22 octombrie 2024

Spectacol ecvestru în Piața Tricolorului

HomeActualitateSpectacol ecvestru în Piața Tricolorului

Spectacol ecvestru în Piața Tricolorului

Duminică pe la amiază, timp de mai bine de două ore, băcăuanii au avut plăcerea de a asista la un spectacol de călărie, oferit de membrii Clubului Sportiv Ecvestru Decebal.

Ionuț Bâliș s-a ocupat de organizare. „Este un eveniment gândit și inițiat de mine. Aș vrea ca acest sport să fie mult mai bine cunoscut. Concursurile nu au prea mulți spectatori. Am ales această zi după un sezon competițional foarte, foarte bun. Am venit cu acești copii minunați, sportivi și elevi, care au muncit încă din luna ianuarie la antrenamente și competiții. Aș vrea ca tot orașul să-i aplaude pentru interesul și efortul depus. Am venit cu 18 cai, aveam în plan să mai aducem încă 10, dar ne complicam cu timpii și cu transportul.”
Caii struniți cu grijă s-au lăsat mângâiați de cei mici, fotografiați în toată splendoarea lor alături de călăreți.



„Nu este un sport prea greu. Este frumos, chiar relaxant. E un pic mai complicat să duci un cal spre performanță. Dar dacă muncești cu perseverență și experiență poți să ajungi la un nivel foarte înalt”, ne-a mai spus Ionuț Bâliș. „Anul acesta am participat la o competiție în Cehoslovacia, cu un cal pursânge arab, cumpărat din herghelia de la Mangalia. Este primul cal din România care a ajuns la trei stele, maximum. În doi ani de zile am reușit să facem concursuri de 40, 80, 100 și 120 de kilometri. Este primul cal cu o linie de origine sută la sută românească, care a ajuns la acest nivel. Este calificat la cursa de 160 de Km, și sperăm că vom participa cu el și la campionatul mondial.”

La finalul paradei, membrii clubului au primit diplome de merit pentru performanțele obținute, și multe aplauze din partea spectatorilor.



Alte titluri
Alte titluri

Ultimele știri