Peste zi şi peste noapte, Guvernul mai inventează câte un ajutor bănesc pentru anumite categorii de potenţiali beneficiari. Ici 50 de euro, colo 800 de lei, care se adaugă la alte tipuri de ajutoare care sunt în plată. Cine le mai ştie numărul şi cuantumul. Când te uiţi pe listele beneficiarilor vezi, de ani şi ani, aceleaşi nume. Miliarde de lei care nu rezolvă mare lucru, deoarece o parte din bani iau alte destinaţii, nu pentru ce au fost alocaţi: alimente, în principal.
Am fost martor la situaţii de-a dreptul revoltătoare, când „omul sărac”, pe care statul a vrut să-l ajute să treacă mai uşor peste această perioadă dificilă şi-a umplut căruţul cu tot felul de produse, de care, la o analiză mai atentă nu erau de strictă necesitate, ba făcea un scandal monstru că nu-i lăsat să cumpere şi câteva sticle de bere sau vin, trei-patru pachete de ţigări. Că-s banii lui! Şi suntem în oraş, mă gândesc cu groază ce o fi prin comunele judeţului. Luaţi în calcul că alţi bani se dau prin Legea 416, alţii pentru încălzire etc. Nu sunt de neglijat nici diferitele tipuri de alocaţii, care tot ajutoare sunt definite.
Nu cred că mai este vreo ţară care are atâta grijă faţă de cei care nu muncesc, nu au muncit şi nici nu vor munci vreodată. Şi majoritatea sunt buni de muncă! De ce credeţi că foarte multe persoane au pensii mici? Căutaţi răspunsul singuri, aveţi exemple lângă voi. S-a ajuns ca o persoană care a lucrat 10-15 ani, care a avut o pensie de boală, şi aceea închipuită, să aibă venituri mai mari de decât una care a muncit 40-45 de ani. Şi a muncit din greu. Ce fel de politică face guvernul? Nu o să ne ajungă toţi banii din PNRR pentru ajutoare.
Se invocă lipsa locurilor de muncă, ceea ce este o mare, mare minciună. Oamenii de afaceri, fermierii caută disperaţi forţă de muncă, de toate vârstele şi calificările, cât şi necalificată. Nu se mai trezeşte nimeni la ora cinci, să meargă la lucru, nu se mai dă nimeni jos din pat pentru salariul minim sau mediu pe economie. Vine statul cu banii la poartă, altfel, nici la vot nu mai iese.
Ministrul Muncii tot modifică zilnic Legea pensiilor, recalculează iar şi iar pensiile, se împlineşte deceniul de când tot promite. Ţine pensionarii în stres, lipiţi de televizor, care chiar mai cred în balivernele lui. Sigur, viaţa a devenit grea şi dificilă, inflaţia, creşterea preţurilor la alimente, combustibili a dat peste cap viaţa tuturor românilor, şi a celor cu pensii mici, cu salarii mici, dar şi a celor cu pensii şi salarii medii. Cred că Guvernul ar trebui să gândească altfel sprijinirea populaţiei nevoiaşe.
Aşa cum procedează cu compensarea facturilor la energie, la combustibilul auto, poate, în situaţii de criză să stopeze sau să compenseze preţurile la alimentele de bază: ulei, zahăr, orez, lapte, pâine, unt. În acest fel, banul nu mai face cu ochiul şi nu mai este cheltuit pe alcool, ţigări sau produse de lux.