22 octombrie 2024
ActualitateDr. Bianca Purcărin îl interpelează pe ministrul Educației în problema cabinetelor medicale...

Dr. Bianca Purcărin îl interpelează pe ministrul Educației în problema cabinetelor medicale școlare

Senatorul Bianca Purcărin trage un semnal de alarmă și supune atenției ministrului Educației una dintre multiplele probleme existente, care trebuie rezolvată de urgență: Situația dramatică a cabinetelor medicale din școli.

Cadrul legislativ impune și conferă un rol esențial în domeniu cabinetelor medicale și stomatologice din școli.



Însă, din păcate, realitatea de pe teren este cu totul alta! Doar 18,6% din școlile romanești dispun de un cabinet medical și doar 3% de un cabinet stomatologic.

Și aceasta în ciuda faptului că respectivele unități de învățământ sunt obligate, prin lege, să asigure asistența medicală gratuită a elevilor.

Iar dacă ne raportăm la mediul rural, situația este cu mult mai gravă! În total, în mediul rural, există doar 88 de cabinete medicale școlare!

Senatorul de Bacăul vrea să știe de la Ministerul educației ce măsuri concrete are în vedere pentru remedierea situației dramatice a cabinetelor medicale și stomatologice din școli, complet deficitare ca număr și confruntate cu o lipsă acută de personal și de dotări. In al doilea rând, parlamentarul întreabă Ministerul educației ce proiecte concrete, cu finanțare europeană, inițiază Ministerul Educației pentru reabilitarea cabinetelor medicale și stomatologice școlare?

Vă asigur că, la fel ca și până acum, potrivit prerogativelor mele parlamentare și angajamentului luat față de dumneavoastră ca senator și medic, voi rămâne la fel de implicată pentru ca domenii vitale, cum sunt sănătatea și educația, să beneficieze de măsurile corecte și eficiente pentru a fi capabile să vă răspundă nevoilor.

Bianca Purcărin
senator de Bacău



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img