27 noiembrie 2024

Oaspeti din cinci tari la Colegiul Economic

In aceste zile, Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau a primit vizita unor oaspeti de seama din mai multe tari europene pentru derulare a doua proiecte importante. Primul dintre ele este unul cu finantare de la Uniunea Europeana, in parteneriat cu institutii de invatamânt din Germania, Slovenia, Turcia si Ungaria, iar cel de-al doilea este un schimb de bune practici cu 40 de profesori veniti din Republica Moldova si coordonati de specialisti de la „K Education Austria” prin proiectul EcoNet.

Elevii si cadrele didactice de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau sunt cooptati in aceste zile in actiunile a doua mari proiecte ce se deruleaza in parteneriat cu mai multe tari din strainatate. Primul proiect – intitulat „INPath” – are ca obiective principale asistenta in gasirea unui stagiu de practica, dezvoltarea competentelor elevilor in identificarea diferitelor oportunitati pe piata muncii nationale si europene, a competentelor de cercetare, de planificare, organizare si negociere, de identificare a ceritelor profesionale ale agentilor economici. „Este vizita de proiect Leonardo da Vinci, care implica realizarea unei retele de parteneriat intre agentii economici si scoli pentru realizarea stagiilor de practica ale elevilor. Participa scoli din Germania – tara coordonatoare, Ungaria, Slovenia si Turcia. Au fost discutii cu privire la activitatile proiectului, vizite la Camera de Comert, in liceele tehnologice din Bacau, la Institutia Prefectului, iar in final desfasuram o vizita culturala spre Tg.Neamt si Cheile Bicazului”, a explicat prof. Mihaela Ciuchi – coordonator programe Colegiul Economic „Ion Ghica”. Proiectul a primit o finantare de la Uniunea Europeana de 25.000 de euro si se va derula pe o perioada de doi ani, pâna in 2014. Urmatoarea mobilitate va fi in primavara anului viitor, in Germania.



40 de profesori moldoveni intr-un schimb de experienta

Cea de a doua activitate derulata in aceste zile in colegiul bacauan este un schim de bune practici la care participa 40 de profesori veniti din Republica Moldova. „In paralel cu acest proiect, in colegiul nostru se desfasoara o alta etapa a proiectului de pregatire profesionala pentru profesorii din invatamântul tehnologic. Este un schimb de bune practici prin Centrul de resurse coordonat de cadrele didactice de economie si contabilitate ale colegiului, care ofera diferite modele ce pot fi preluate la clasa de colegii nostri din Republica Moldova”, a precizat prof. Dana Enache – director Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau. Delegatia din Republica Moldova este coordonata de doi reprezentanti ai „K Education Austria” – reprezentanta Chisinau, ce deruleaza proiectul EcoNet.
„Este o vizita de studiu foarte importanta. Ministerul pe care-l reprezint a colaborat permanent cu România si Republica Moldova. Avem multe de invatat pentru programe de lunga durata”, a aratat si dr. Fabian Patrick Mayr, de la Ministerul Federal al Invatamântului din Austria, coordonator educational la „K Educaton Austria”. „In proiect incercam sa invatam elevii sa fie educati cu spirit anteprenorial, sa fie pregatiti pentru piata muncii, sa-si descopere aptitudinile. Suntem impreuna cu profesori de la 14 institutii din Republica Moldova pentru a invata bune practici ce pot fi implementate si la noi”, a declarat si Lucia Bivol, coordonator proiect EcoNet Chisinau. In cadrul intâlnirii oaspetii moldoveni au vizitat liceul, laboratoarele si contabilitatea, au prezentat proiecte privind activitatile elevilor in firmele de exercitiu, interviurile de angajare, business planurile, participarile la târguri nationale.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014