21 septembrie 2024
EconomiePremii pentru motorul economiei locale

Premii pentru motorul economiei locale

Topul Firmelor, eveniment al Camerei de Comert si Industrie Bacau, ajuns la editia a XIX-a, i-a avut in centru, ca in fiecare an, pe intreprinzatorii care au reusit si in 2011 sa se mentina pe linia de plutire si sa aiba o cifra de afaceri pozitiva.

In acest an, au intrat in competitie pentru ocuparea primelor trei locuri, in 136 de domenii de activitate, structurate pe clase de marime 2.128 de microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii, dar si societati mari din cei aproximativ 9.500 de agenti economici cu activitate in anul 2011. Metodologia utlizata in stabilirea clasamentului a luat in considerare indicatorii economico-financiari care definesc performanta unei societati comerciale, respectiv cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienta utilizarii capitalului angajat. „Credem ca este cel mai important eveniment al oamenilor de afaceri din Bacau. Am creat un spatiu de socializare unde oamenii de afaceri se pot intalni o data la un an si pot schimba idei de afaceri. Sper ca seara sa se finalizeze cu un gand mai bun pentru afacerile bacauane, cu increderea pentru ceea ce fac ei, pentru ca firmele cu cifra de afaceri pozitiva sunt din ce in ce mai putine. Rolul nostru este de a le da incredere oamenilor de afaceri pentru ceea ce fac”, a declarat Doru Simovici, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau.
La eveniment nu au lipsit autoritatile locale. „Oamenilor de afaceri le transmit sa reprezinte motorul economic al judetului pentru ca e important ca in vremuri tulburi din punct de vedere financiar sa reziste si sa performeze si e important sa avem cat mai multi performeri in Bacau”, a declarat prefectul Claudiu Serban.



„Avem nevoie de incurajari”

233 de firme au fost reprezentate la eveniment. „Prin masurile care au fost luate, prin mobilizarea oamenilor, dar mai ales prin inspiratie si noroc am reusit sa ne indeplinim obiectivele de crestere. Am avut cifre impresionante pentru perioada de criza”, a declarat presedintele Agricola Bacau, Grigore Horoi. „Avem nevoie de incurajari, de sustinere in demersurile pe care le facem astfel incat, daca reusim sa producem bani, asta inseamna ca economia judetului va fi in continua crestere si exista locuri de munca si de aici un intreg angrenaj”, a declarat Florin Popovici, directorul agentiei imobiliare Apollon. „Prin curaj si ambiuitie am reusit sa urcam in top 3 bancar si azi ne gasim alaturi de campionii economiei locale. Suntem sustinatori ai economiei locale si nationale”, a spus si Marius Savin, directorul Transilvania Bacau.
Toti castigatorii sunt mentionati in volumul „Topul firmelor”, care este totodata si un material promotional pentru societatile din judet.

Un ambient placut

In acest an, invitatii au parte de un meniu special, dar si de muzica buna, o prezentare de moda, toate menite sa destinda atmosfera. Programul artistic a inclus momente ale interpretilor Ion Suruceanu, Nico, Lora si Florin Blaj. Dupa ora 21, acestia au reusit sa-i ridice pe invitati la dans.

Organizatorii au acordat in acest an diplome de excelenta pentru intreaga cariera:
Olga Tarcau – prima femeie inginer-sef in telecomunicatii din tara si primul director al sucursalei Bancpost Bacau
Vasile Talpa – primul director al Masini Unelte, in anii 71-79
Nicolae Sersea – fost director general la foraje sonde Zemes
Sergiu Serban – fost director timp de 30 de ani la Bere Lichior Margineni
Teodor Balcanu – fost director IFET Bacau

Grupul de firme Agricola a obtinut premiul Meritul Agricol pentru profesionalism, curaj, inovatie, respect pentru traditie, experienta in management.

Comfert SA a primit premiul pentru responsabilitate sociala.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img