18 octombrie 2024
ActualitatePeste 400 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European

Peste 400 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European

În prezent, în județul Bacău sunt disponibile peste 1.800 locuri de muncă în aproximativ 170 de meserii. Pe lângă această ofertă, în momentul de față, sunt libere și 422 posturi în țări din Spațiul Economic European, puse la dispoziția românilor, deci și a băcăuanilor, prin intermediul rețelei EURES România. Ponderea în totalul ofertei de lucru în străinătate o reprezintă locurile de muncă din Germania.

Astfel, în acest stat sunt 253 posturi pentru tăietor de carne, lucrător în producție și tehnician dentar. La rândul lor firme din Olanda au nevoie de 65 lucrători în meseriile: fizioterapeut, conducător auto transport rutier de mărfuri, electrician în industria petrochimică, sudor, electrician în construcții, lucrător în pepinieră, muncitor și culegător căpșuni.



În Norvegia este nevoie de 44 lucrători în ocupațiile de șofer autobuz, mecanic auto și schelar, în Finlanda, de 22 (muncitor asamblare și mecanic caroserie auto) și în Franța de tot atâția (tehnician controlul calității, tehnician de producție în industria farmaceutică, farmacist, sudor și mecanic utilaje agricole). Dar și în Polonia sunt disponibile 15 locuri pentru lăcuitor/vopsitor, strungar/frezor, sudor MIG/MAG sau gaz, lăcătuș, operator CNC și măcelar abator vită, iar în Elveția este un post de chirurg plastician.

Cei interesaţi de unul din locurile de muncă prezentate se vor adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bacău, respectiv compartimentului EURES. Ei se vor înregistra în baza de date a acestei instituţii, cu următoarele documente: cerere tip (anexa 3 bis), copie după cartea de identitate, cu valabilitate de minimum şase luni, şi CV-ul într-o limbă de circulaţie europeană. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe portalul naţional www.anofm.ro/EURES.

Pe acest portal pot fi accesate date referitoare la angajatori, domeniul de activitate, condiţiile de muncă şi de ocupare a postului, precum şi despre salarizare. Informaţii similare sunt oferite şi de către consilierul EURES din cadrul AJOFM Bacău, str.I.S.Sturza, nr.63, telefon 0234541676.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img