22 septembrie 2024
SportAtletism/ CN aruncări lungi: Bianca Ghelber (SCM Bacău), din nou campioană națională

Atletism/ CN aruncări lungi: Bianca Ghelber (SCM Bacău), din nou campioană națională

Proba feminină de aruncare a ciocanului din cadrul Campionatului Național este marcă înregistrată. Marcă înregistrată Bianca Ghelber. Cea mai bună atletă a României în 2021 a început cu dreptul și 2022. Bianca a devenit din nou campioană națională la aruncarea ciocanului, adjudecându-și aurul la Campionatele Naționale de aruncări lungi desfășurate luni și marți pe stadionul „Nicolae Mărășescu” din Craiova. În ciuda temperaturilor scăzute și a faptului că venea după o perioadă mai delicată din punct de vedere medical, atleta SCM Bacău (și nu CSM București cum greșit a apărut pe mai multe site-uri), s-a impus în proba feminină cu o aruncare de 65.44.

Nu este un rezultat wow, dar nici nu putea fi în această perioadă a anului. Suntem la început și, în plus, la Craiova, în timpul concursului, temperatura nu a depășit două grade. Prin urmare, e OK așa”, a declarat antrenoarea Biancăi, Mihaela Melinte. „Important este să fiu sănătoasă, astfel încât să urc metru cu metru în planul rezultatelor”, a punctat Bianca Ghelber.



Autoarea splendidei performațe de anul trecut, de la Olimpiada de la Tokyo, unde, cu un record personal de 74.18 m, s-a clasat a șasea, atleta în vârstă de 31 de ani se pregătește de prima competiție internațională a anului: Cupa Europei de aruncări lungi ce va avea loc la finalul săptămânii viitoare, la Leiria, în Portugalia. De altfel, după Naționalele de la Craiova, Bianca Ghelber și antrenoarea sa, Mihaela Melinte au luat drumul Snagovului, unde vor pregăti întrecerile de pe 12- 13 martie de la Leiria.

„Obiectivul este să nu coborâm sub 70 de metri. Tot ce va da Bia peste acest prag e un bonus”, a declarat Mihaela Melinte, care îl pregătește și pe Alex Novac (CSM București), și el reconfirmat campion național la Craiova, în proba de suliță, cu un rezultat de 78.13, ce i-a asigurat biletul de participare la competiția  din Portugalia. „La Alex mă aștept să dea peste 80 de metri la Cupa Europei”, a precizat antrenoarea băcăuană.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img