În cadrul proiectului educațional „My culinary journey around the world”, elevii din clasa a VII-a B de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Lespezi, comuna Gârleni, coordonați de prof. limba engleză Anamaria Domnina Gînju, coordonator proiecte și programe educative școlare și extrașcolare la nivelul școlii, au finalizat activitatea extracurriculară prin prezentarea rodului muncii lor.
Cu o documentare prealabilă a țării alese, a obiceiurilor și tradițiilor culturale, elevii au lucrat cu măiestrie în realizarea de delicii culinare dichisite. Copiii și-au ales rețete din diferite țări din Uniunea Europeană și nu numai, precum Italia, Ungaria, România, Franța, Suedia, Republica Moldova, Turcia, America, India. Prin combinarea informațiilor și cunoștințelor din punct de vedere istoric, prezentate de către profesorul de istorie Eduard Pavel, dar și lingvistic, de către profesoara de limba engleză și italiană Anamaria Domnina Gînju, s-a realizat un cumul de forțe culturale, venind în sprijinul aprofundării noțiunilor legate de istoria popoarelor, gastronomia și limba fiecărei țări în parte.
În mod ingenios, elevii clasei a VII-a B au expus preparatele lor și le-au prezentat, în final bucurându-se cu toții de bucatele alese, bunătăți, precum: gulaș cu lipie, paste chinezești, piept de pui cu curry și garnitură de orez, burak, bayldi Imam(vinete umplute cu carne tocată și diverse legume), croissante cu gem de zmeură, gogoși, cozonac, chec marmorat, sărățele, acadele americane, salep (băutură pe bază de lapte și pudră de orhidee), lokum (rahat) și ceai turcesc.
„Prin activitățile desfășurate ne-am propus lărgirea orizontului cunoștințelor dobândite de elevi în mediul formal, cu aplicabilitate în viața de zi cu zi, în vederea formării personalității elevilor într- un spirit armonios, bun cunoscător a interculturalității, incluziunii și acceptării diversității”, a precizat consilierul educativ prof. Anamaria Domnina Gînju de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Lespezi.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.