3 octombrie 2024
ActualitateLiberalii susțin salvarea fostei Școli Comerciale, una dintre puținele clădiri de patrimoniu...

Liberalii susțin salvarea fostei Școli Comerciale, una dintre puținele clădiri de patrimoniu din Bacău

Viceprimarul municipiului Bacău, Liviu Miroșeanu, și grupul consilierilor PNL militează pentru ca fosta ”Școală Comercială” situată în strada Cuza Vodă nr.1, și înscrisă în Lista Monumentelor Istorice, să fie cumpărată de municipalitate, care își poate exercita dreptul de preempțiune, în fața oricărui alt cumpărător.

Acum câteva săptămâni, Ministerul Culturii, prin Direcția Județeană pentru Cultură Bacău, a atenționat administrația locală că acest imobil este scos la vânzare de proprietar și că primăria Bacău are prioritate să cumpere imobilul și terenul aferent, în suprafață de 1.196 metri pătrați. Fosta ”Școală Comercială” a fost construită în anul 1935 de un antreprenor italian, după planurile unui architect român, și păstrează încă multe elemente originale, ceea ce o face să fie o clădire valoroasă de patrimoniu.



”Bacăul, în urma sistematizărilor din anii comunismului, și-a pierdut multe dintre clădirile care dădeau farmec orașului. Considerăm că este o oportunitate pentru achiziția acestui imobil, care are o compartimentare ce permite destinații ulterioare dintre cele mai diverse. Clădirea trebuie consolidată, pentru că a suferit degradări, iar, ulterior, aici pot funcționa săli de expoziții, de spectacole, un centru de tineret sau un club destinat pensionarilor sau chiar spații de birouri și săli ale primăriei. Important este să nu pierdem acest moment și să recuperăm una dintre puținele clădiri de patrimoniu care mai înobilează aspectul urbanistic al orașului”, a declarat Liviu Miroșeanu, viceprimarul municipiului Bacău.

Propunerea de exercitare a dreptului de preempțiune pentru cumpărarea imobilului va fi supusă spre dezbatere consilierilor locali, într-o viitoare ședință a Consiliului Local Bacău.

Biroul de Presă PNL Bacău



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img