22 septembrie 2024
SportMedalii dedicate memoriei lui Dan Botezatu

Medalii dedicate memoriei lui Dan Botezatu

La finalul săptămânii trecute, Voluntariul a găzduit Campionatul Național SKDUN, probe individuale, la care s-au prezentat 600 de karateka de la 40 de cluburi din țară. Clubul Sportiv „Dan Botezatu” Bacău a participat cu șapte sportivi, care au totalizat două medalii de aur, una de argint și șapte de bronz. Reușita de la Voluntari a fost una cu adevărat specială, sportivii pregătiți de Ionuț Cășeru dedicând-o regretatului Dan Botezatu, care ar fi împlinit 50 de ani joia trecută.

„Dan Botezatu este mereu în gândurile noastre”, a declarat antrenorul Cășeru, care, făcând referire la titlul de vice-campioană națională la Jiyu Kumite Senioare, cucerit la prima competiție (la pachet cu bronzul la Kata Senioare și cel de la Kihon Ippon Kumite) de Corina Botezatu, a adăugat: „Se pare că numele Botezatu este predestinat performanței sportive”.



În prima zi de concurs a CN SKDUN, rezervată doar centurilor maro și negre, Ioan Miron a devenit campion național la proba de Kata seniori centuri maro, adjudecându-și, totodată, și medaiile de bronz în probele Jiyu Kumite Ippon Shobu și Sanbon Shobbu, tineret -70 kg. Tot în prima zi, Serena Ciobanu a luat bronzul la Jiyu Kumite Ippon Shobu junioare -57 kg, în timp ce Ana Maria Rusu și Miruna Radu au pierdut în turul al doilea.

A doua zi a fost dedicată kohai-lor (până la centura albastră, inclusiv) și a confirmat progresul înregistrat de Tudor Cioltan. Laureat cu aur în 2020 la cadeți plus juniori, Tudor a devenit în acest an campion național în proba de kumite juniori Ippon Shobu. Iar pentru ca succesul să fie unul total contra unor sportivi mai în vârstă decât el, Tudor Cioltan a câștigat atât semifinala, cât și finala cu una din tehnicile de luptă preferate de către Dan Botezatu: Ura- Mawashi Geri Jodan. Așa cum aminteam, Corina Botezatu a obținut argintul la Jiyu Kumite Senioare și bronzul atât la Kata Senioare cât și la la Kihon Ippon Kumite. De bronz a fost și prestația Ioanei Năstase, clasată pe locul 3 la Jiyu Kumite junioare și la Kihon Ippon Kumite.

„Am revenit în competiții, însă se vede pauza de un an”, a subliniat antrenorul Ionuț Cășeru, care a sintetizat: „Câțiva sportivi au confirmat, Ioan devenind din nou campion la Kata, la fel ca și Tudor la Jiyu Kumite. Mi-aș fi dorit o finală la kumite între junioarele noastre (Serena, Miruna și Ana-Maria), însă neatenția și lipsa competițiilor și-au spus cuvântul. O figură frumoasă au făcut Ioana, cu bronzul de la kumite, dar mai ales Corina, aflată la prima ei competiție”. Pentru băcăuani urmează o nouă provocare: Cupa Europei, din aprilie, în Serbia.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img