2 octombrie 2024
ActualitateMedicii i-au salvat piciorul amputat fetiței lovite de tren în gara Bacău

Medicii i-au salvat piciorul amputat fetiței lovite de tren în gara Bacău

„Așa arată fericirea! După patru intervenții chirurgicale majore, cu peste 30 de ore în total, după nopți de veghe și zile interminabile de așteptare, în sfârșit, Larisa pleacă acasă! Nu există fericire mai mare decât să poți reda unui copil zâmbetul și speranța unei vieți normale. Suntem cu toții bucuroși că am putut ajuta un copil să-și recapete lumina din priviri”, a notat medicul Sidona Susanu, șefa Secției de Chirurgie Plastică.

La sfârșitul lunii trecute, o fetiță de 13 ani care trecea calea ferată din zona Gării Bacău a fost izbită de o locomotivă și a ajuns în stare gravă, cu un picior amputat, la Spitalul de Copii din Iași.



După ce a trecut prin câteva intervenții majore, Larisa a fost externată zilele trecute. I-a fost salvat piciorul, iar medicii sunt optimiști că-și va recăpăta 80% din mobilitate. Copila a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, cu elicopterul. A avut mai multe răni, însă piciorul era cel mai grav și era risc major să-l piardă. Medicii au reușit să i-l salveze și i l-au replantat, într-o intervenție chirurgicală complicată, care a durat o noapte întreagă.

După patru operații majore, Larisa a primit OK-ul pentru externare, cu prognostic bun în privința piciorului pe care era să-l piardă. În următoarele două luni, fetița nu va putea folosi absolut deloc piciorul replantat, urmând ca apoi să înceapă recuperarea – fizioterapie și kinetoterapie. Medicii sunt încerzători și speră că în următoarele 6 luni își va recăpăta aproximativ 80% din mobilitatea pe care o avea înaintea accidentului.

Dr. Sidona Susanu, șefa Secției de Chirurgie Plastică și medicul curant al Larisei, a anunțat pe Facebook externarea copilei și a postat o fotografie în care apare alături de Larisa.

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img