2 octombrie 2024
ActualitateCu cât se scumpesc vacanțele în 2022

Cu cât se scumpesc vacanțele în 2022

O știre apărută la nivel național face valuri. Românii vor plăti cu 25% mai mult pentru vacanțe în 2022. Experții din turism spun că informațiile care dau pandemia ca și terminată i-au îndemnat pe români să ia cu asalt agențiile de turism.

Numai că, odată ajunși în agenții, oamenii au descoperit oferte un pic mai mari fața de ceea ce știau. Cu toate acestea, agențiile de turism abia fac față rezervărilor pentru vară.



De ce au crescut prețurile, aflăm de la Melania Tunsu, manager al Agenției de Turism Top Travel Bacău: „Prețurile sunt întradevăr mai mari, dar nu putem vorbi de o scumpire. Practic s-a încheiat perioada de early booking și am revenit la prețurile standard.” În afară de Bulgaria, Grecia și Turcia, tot mai mulți băcăuani îți doresc să ajungă în destinații exotice. „Turiștii noștri aleg acum și alte destinații cum ar fi Dubai, Republica Dominicană, dar și Egipt, sau Tunisia. Mai interesant este faptul că cei care până acum alegeau litoralul românesc acum se reorientează pe sejururi la vecinii bulgari”, ne-a mai spus Melania Tunsu. De notat că, din luna aprilie, pe Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău se vor introduce două cu curse pe destinația Egipt, care vor opera în zilele de duminică, iar din iunie vor fi introduse trei zboruri spre Turcia și unul pe Corfu – Grecia. Un sejur de o săptămâna cu zbor inclus în Turcia costă de la 400 de euro de persoană, iar în Egipt de la 500 euro de persoană, cu 25% mai mult față de 2021. În Republica Dominicană, pachetele încep de la 1350 euro de persoană, iar în Maldive de la 1490 euro de persoană, cu 20% mai mult față de anul trecut.

Scumpirile se vor resimți și la hotelurile și pensiunile românești

Traian Bădulescu, purtător de cuvânt ANAT, consultant în turism: „Dacă ne referim la România, sunt mai scumpe cu 10-15% față de anul trecut și din cauza creșterii mari a prețurilor la utilități. Nu vorbim de creșteri foarte mari, au ținut cont și de inflație.

Sunt pensiuni unde un turist poate sta de Paște, cu mic dejun, cu 100-150 de lei. Sunt și hoteluri în Poiana Brașov sau Mamaia Nord unde poți plăti și 1000 de lei pe noapte.”

Cătălin Hazaparu, managerul Agenției de Turism Travel Plaza România: “Cererea pentru vacanțe este mai mare decât cea de anul trecut, iar acest lucru se întâmplă și datorită faptului că restricțiile de călătorie s-au mai relaxat, în toată lumea. După o perioadă în care s-a călătorit mai puțin, oamenii pot, în sfârșit, să meargă, din nou, în destinațiile lor preferate. Totodată, tour-operatorii din turism s-au adaptat noilor tendințe, au diversificat oferta și oferă pachete și servicii atractive care răspund tuturor cerințelor clienților. În ceea ce privește costurile unui sejur, consider că majorarea tarifelor are la bază ridicarea ”interdicției” turiștilor ruși în destinații precum Turcia, Egipt, Bulgaria etc. Puterea de cumpărare a turiștilor ruși este ridicată, astfel, cererea pentru aceste destinații, care sunt și preferatele românilor, a crescut. Dacă facem referire la tarifele pachetelor turistice din România, creșterea prețului se datorează, în mare parte, creșterii cheltuielilor de funcționare a unităților de cazare, evident, legată de costurile cu energia electrică, gaz și combustibil. Bineînțeles, aceste creșteri au afectat toate domeniile, nu numai domeniul HoReCa. Însă, în ofertele agențiilor de turism se găsesc variante de a petrece o vacanță pentru fiecare turist și pentru orice buget”.

 

 

 

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img