2 octombrie 2024
ActualitatePoliția în acțiune

Poliția în acțiune

Percheziție domiciliară pe raza comunei Berzunți

La data de 10 februarie a.c., reprezentanții Ocolului Silvic Livezi au sesizat polițiștii Secției 3 Poliţie Rurală Oneşti despre faptul că, în perioada 07-08 februarie a.c., persoane necunoscute au sustras material lemnos, din fondul forestier național, de pe raza comunei Berzunţi.
În urma activităților operative desfășurate de polițiști, la data de 11 februarie a.c., a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuința unui bărbat de 44 de ani, din comuna Berzunţi de unde a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 7 m.c material lemnos, esență fag, stejar și frasin, în valoare de aproximativ 2800 de lei.
Totodată cu ocazia executării mandatului de percheziţie a fost constată în flagrant delict, infracţiunea de furt de energie electrică prin intervenţii neutorizate la reteaua electrică constand în aceea că, în interiorul locuinţei a fost identificată o instalaţie clandestină cu ajutorul căreia se sustragea energie electrică fără a fi contorizată.



Posesori de mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, depistați de polițiștii oneșteni

La data de 10 februarie a.c, polițiștii de investigaţii criminale din Oneşti au acţionat ȋn vederea identificării persoanelor pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei ȋnchisorii.
Astfel, au fost depistaţi doi localnici, de 36 și 40 de ani, posesori de mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Tribunalul Bacău, prin decizii penale pronunţate de Curtea de Apel Bacău, fiind condamnați la pedeapsa de 5 ani ȋnchisoare, respectiv 3 ani și 2 luni închisoare, pentru săvȃrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.
Cei în cauză au fost introduși în Penitenciarul Bacău.

Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian au identificat în flagrant delict, un bărbat de 33 de ani, din comuna Traian, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal și, întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, conducătorul auto a fost condus spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii i-au reţinut permisul de conducere şi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Urmărit național și internațional depistat de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Bacău au efectuat o descindere domiciliară pe raza localității, ocazie cu care a fost depistat un bărbat, de 47 de ani, împotriva căruia au fost instituite măsura urmăririi la nivel naţional și internaţional, întrucât se sustrăgea de la executarea a două mandate europene de arestare, emise de autorităţile judiciare din Germania si Suedia şi prin care s-a solicitat arestarea acestuia în vederea predării, fiind cercetat pentru săvârşirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, comise pe teritoriul celor două state.
Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J.Bacău.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img