21 septembrie 2024
SportFotbal/ Liga a III-a: Mișu Ionescu: „Construim o echipă de și pentru viitor”

Fotbal/ Liga a III-a: Mișu Ionescu: „Construim o echipă de și pentru viitor”

Tehnicianul Aerostarului privește și dincolo de sezonul de primăvară care va debuta pe 12 martie

Dintre cele trei divizionare C băcăuane, Aerostar este singura care are ca obiectiv accederea în play-off. Cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat, „aviatorii” se află la patru puncte de poziția a patra din Seria 2, ultima care garantează prezența în play-off. Interesant este că acest loc 4 este ocupat de Sporting Liești, adică prima adversară a băcăuanilor în 2022. Având în vedere că în ultimele două etape din sezonul regulat Aerostar va întâlni codașele Chișcani și FC Dinamo Bacău, nu este foarte deplasat să spunem că echipa condusă de Mișu Ionescu se pregătește în această iarnă pentru un singur meci: cel din 12 martie, de la Liești. Adevărul este însă că băcăuanii privesc și dincolo de sezonul de primăvară, cu sau fărp play-off. „Punem bazele unui nucleu în jurul căruia Aerostar să-și poată dezvolta strategia viitoarelor sezoane”, a punctat antrenorul „aviatorilor”, Mișu Ionescu.



-Domnule Ionescu, cum decurg pregătirile?

-După o săptămână de reacomodare la efort, am intrat într-un program de pregătire mai intens. Facem antrenamente duble, lucrăm și specific, astfel încât acumulările să se poată realiza la parametrii optimi. După cum știți, unul din principalele atuuri ale noastre în maxi-tur a fost faptul că am stat foarte bine fizic, dovadă și lipsa accidentărilor musculare. Îmbucurător este că toată lumea răspune bine la efort și că nu ne confruntăm cu probleme medicale. Atmosfera este una foarte bună și nu o spun din complezență. E o atmosferă de club profesionist, iar asta mă bucură foarte mult. Am demarat și vizita medicală, care se va încheia joi.

-Au avut loc și schimbări de lot în această iarnă.

-Așa cum și anunțasem, de altfel. Am dat drumul unor jucători, am refuzat să cedăm alții pentru care au existat oferte, ne-am adus jucători pe posturile deficitare. În momentul de față, avem 11 jucători eligibili, în conformitate cu cerințele FRF privind categoria Under și nouă jucători peste 21 de ani. Construim o echipă de și pentru viitor.

-Mulțumit de venirea stoperului Bechea de la Știința Miroslava și atacantul Viorică de la Huși?

-De vreme ce mi-am dorit și, așa cum spuneam mai devreme, acoperă puncte nevralgice din cadrul lotului, e normal că sunt mulțumit. De altfel, ambii s-au integrat bine în angrenajul nostru și cu siguranță că vor aduce un plus la echipă. Benchea are calități fizice remarcabile și se va completa bine cu Vișinari, un stoper care a crescut foarte frumos în ultima vreme, devenind un adevărat lider. În ceea ce-l privește pe Viorică, este un jucător cu experiență și cu calitate. Aveam mare nevoie de un atacant de tipul său, pentru a se completa cu Vraciu sau chiar pentru a-l suplini în cazul în care va fi nevoie.

-Chiar, cum decurge recuperarea lui Vraciu după intervenția chirurgicală de la genunchi?

-Bine, foarte bine. Cătă a intrat și la joc în cadrul antrenamentelor, preocuparea mea principală fiind să-i ponderez elanul. Nu trebuie să forțăm. El țși dorește, e într-o stare fizică bună și am încredere că, dacă vom cântări bine lucrurile, îl vom avea apt în proporție de sută la sută în primăvară. Adevărul este că nu ne-a fost deloc ușor să jucăm 14 meciuri din 15 fără golgheterul nostru, așa că recuperarea integrală a lui Vraciu a constituit una dintre precocupările majore ale clubului nostrru.

-E greșit dacă spunem că în această perioadă pregătiți, practic, un singur meci, cel de la Liești?

-Teoretic, așa stau lucrurile, jocul din etapa a 16-a fiind esențial pentru noi în privința play-off-ului. Partida cu Sporting Liești trebuie privită ca o finală, mai ales că ne dorim mult play-off-ul. Nu vrem să punem însă o presiune mai mare decât ar fi necesar. Asta și pentru că, practic, ceea ce facem acum este să punem bazele unui nucleu în jurul căruia Aerostar să-și poată dezvolta strategia viitoarelor sezoane. Din acest motiv am mizat mult și pe jucătorii tineri, de perspectivă.

-Unul dintre ei este Coroamă, venit și el în această iarnă.

-Un jucător născut în 2004, cu un fizic frumos, care vrea și are o atitudine foarte bună la antrenamente. Avem însă de lucrat. Și nu doar cu el. Dar asta nu e o problemă, intră în caietul de sarcini al unui antrenor.

-Ați jucat un meci amical cu Hușana Huși pe care l-ați câștigat cu 3-2. Ce urmează la nivel de jocuri-test?

-Meciul de pregătire de sâmbătă, cu Știința Miroslava, pe care-l vom juca la ora 14.00, pe sinteticul de la Roman.

 

Liga a III-a, Seria 2

Programul etapei a 16-a (12 martie, ora 15.00): FC Dinamo Bacău- Sportul Chișcani, Sporting Liești- Aerostar Bacău, CSM Râmnicu-Sărat- Viitorul Ianca, Metalul Buzău- CSM Focșani 2007, CS Făurei- SC Oțelul Galați.

Programul etapei a 17-a (19 martie, ora 15.00): CS Făurei- FC Dinamo Bacău, SC Oțelul Galați- Metalul Buzău, CSM Focșani 2007- CSM Râmnicu-Sărat, Viitorul Ianca- Sporting Liești, Aerostar Bacău- Sportul Chișcani.

Programul etapei a 18-a (26 martie, ora 15.00): FC Dinamo Bacău- Aerostar Bacău, Sportul Chișcani- Viitorul Ianca, Sporting Liești- CSM Focșani 2007, CSM Râmnicu-Sărat- SC Oțelul Galați, Metalul Buzău- CS Făurei.

Clasament

1 SC Oțelul Galați               15              12              1              2              50-10              37p.

2 CSM Focșani              15              11              2              2              37-11              35p.

3 Metalul Buzău              15              9              3              3              40-15              30p.

4 Sporting Liești              15              9              1              5              28-18              28p.

5 CSM Rm. Sărat              15              8              3              4              39-20              27p.

6 Aerostar Bacău              15              7              3              5              23-16              24p.

7 Viitorul Ianca              15              5              4              6              24-32              19p.

8 CS Făurei                            15              2              2              11              22-51              8p.

9 FC Dinamo Bacău              15              2              1              12              15-41              7p.

10 Sportul Chișcani              15              0              0              15              11-75              0p.

 



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img