2 octombrie 2024
ActualitateBacăul a rămas fără apă. Avarie la conducta de aducțiune

Bacăul a rămas fără apă. Avarie la conducta de aducțiune

Municipiul Bacău a rămas, în această seară, fără apă din cauza unei avarii la conducta care alimentează orașul cu apă de la Valea Uzului.

În data de 31.01.2022 în jurul orei 21:45, s-a constatat o avarie pe conducta de transport apă brută – Valea Uzului – Bacău, în orașul Dărmănești (zona târgului).



La această oră, echipele S.C. CRAB S.A. intervin pentru remedierea avariei ce afectează conducta de fontă Dn 1000 mm.

Programul anunțat de furnizare apă potabilă pentru mâine, 01.02.2022, în municipiul Bacău este 06:00 – 08:00 și 18:00 – 20:00.

Există posibilitatea ca locuitorii de la etajele superioare (III și IV) ale blocurilor bară, să fie afectaţi de lipsa presiunii în programul anunțat.

Nu vor fi afectați de întreruperea apei potabile consumatorii din Municipiul Bacău alimentați direct din Stația de Pompare Gherăiești:

– Cartier Gherăiești

– Cartier ANL Gherăiești

– Cartier Șerbănești

– Cartier Izvoare

– Zona Ștefan cel Mare (nr. pare – partea cu Arena Mall)

– Milcov (zona pompieri).

Durata estimată de golire a aductiunii este de 8 ore, iar perioada aferentă umplerii acesteia este de 24 ore.

“Imediat ce vom finaliza decopertarea conductei ne vom putea exprima cu privire la perioada efectivă de remediere a avariei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Vom reveni cu informații actualizate despre evoluția lucrării”, se arată într-un comunicat al CRAB SA.

Primarul Bacăului a anunțat că marți dimineață vor fi amplasate cuburile cu apă menajeră, așa cum s-a procedat și până acum. Zonele în care vor fi amplasate vor fi anunțate mâine dimineață.

“Creșele și Căminul de bătrâni au apa din rezerve si se mobilizează. La prima oră si directorii de școli vor face la fel”, a anunțat primarul Lucian – Daniel Stanciu- Viziteu.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img