19 octombrie 2024
ActualitateSute de locuri de muncă în Spațiul Economic European

Sute de locuri de muncă în Spațiul Economic European

Ultima ofertă de locuri de muncă vacante din țări aflate în Spațiul Economic European a crescut de la 355 posturi la 404, în diverse ocupații. În continuare, cele mai mari posibilități de angajare sunt în Germania.

Firme din această țară pun la dispoziție 272 posturi pentru lucrător în amenajarea expozițiilor și a magazinelor, tâmplar (fabricarea și asamblarea mobilierului de expozițe și de magazin), magazioner, operator mașini și sisteme (tehnologia de prelucrare a metalelor și a materialelor plastice), lucrător în producția și prelucrarea sticlei/fabricarea fibrei de sticlă, tăietor de carne și lucrător în producție.



La rândul lor firme din Norvegia caută spre angajare 96 lucrători în meseriile de faianțar, tâmplar, mecanic auto, betonist, schelar, electrician, croitor, șofer de autobuz, vopsitor auto, vopsitor, șofer și agent curățenie. Alte 17 locuri de muncă disponibile sunt în Finlanda, pentru muncitor asamblare și muncitor în industria alimentară. În Estonia sunt 7 (sudor și tăietor de lemne), iar tot atâtea se găsesc și în Franța (farmacist, sudor și mecanic utilaje agricole).

În Polonia sunt 3 posturi de măcelar abator vită și câte unul este în Malta (ofițer de program) și Olanda (tâmplar). Cei interesaţi de unul din locurile de muncă prezentate se vor adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bacău, respectiv compartimentului EURES. Ei se vor înregistra în baza de date a acestei instituţii, cu următoarele documente: cerere tip (anexa 3 bis), copie după cartea de identitate, cu valabilitate de minimum şase luni, şi CV-ul într-o limbă de circulaţie europeană.

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe portalul naţional www.anofm.ro/EURES. Pe acest portal pot fi accesate date referitoare la angajatori, domeniul de activitate, condiţiile de muncă şi de ocupare a postului, precum şi despre salarizare. Informaţii similare sunt oferite şi de către consilierul EURES din cadrul AJOFM Bacău, str.I.S.Sturza, nr.63, telefon 0234541676.

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img