Orașul nostru are multe atracții. Unele încărcate de istorie, altele cu valoare culturală… Dar, cele mai multe sunt cele numite generic…de actualiate. Iar aici am putea nota restaurantele, barurile, cluburile, sălile de jocuri, parcuri, etc. Ne-ar fi fost destul de greu să aflăm care dintre aceste locații ar fi preferatele băcăuanilor, dar am descoperit un site care ne arată câteva date interesante în această direcție. Și vorbim aici de top-rated.online.
Odată accesat acest site, aflăm că ratingurile de aici se bazează pe un număr impresionant de recenzii și căutări în mai multe orașe din lume.
Curiozitatea ne-a împins de la spate, să alfăm cum stăm în Bacău. Odată inserată locația, ne apare un…top. Mai mulți băcăuani au descoperit acest site și au rămas cel puțin nedumeriți. Și asta pentru că, la o primă vedere, cele mai recenzate locații, cu un rating de 4,90, sunt în ordine o sală de fitness, un club de ciclism și ansamblul monumental „România biruitoare”. Apoi, urmează în „clasament” o serie impresionantă de restaurante și pizzerii între care mai găsim și câteva săli de sport. Abia pe locul 33 cu un rating de 4,60 se află Observatorul Astronomic „Victor Anestin” urmat cu același rating de Muzeul de Istorie „Iulian Antonescu”.
Sigur, clasamentul general cuprinde multe locații și chiar instituții, iar ratingurile sunt date de căutările pe internet și de comentariile internauților la acestea. Faptul că zona de HoReCa și cea a sălilor de sport este cea mai recenzată se datorează cel mai probabil faptului de acestea sunt interesați mai mult tinerii care își petrec foarte mult din timp online.
Totuși, pe pagina respectivă există și niște filtre.
Astfel, la capitolul „most reviewd place” locul I este ocupat de un hipermarket, pe II este un cunoscut brand de fast-food iar pe III este Parcul Catedralei. Am încercat și „invers” iar cel mai slab cotat obiectiv este Casa Vasile Alecsandri cu un rating de 2.00 și 20 de review-uri. Dacă ești totuși intersat de ceva anume poți accesa filtrele pe categorii: hoteluri, restaurante, muzee, parcuri, ș.a. Numai că dacă le veți „răsfoi” puteți observa că, nu știu din ce motiv, obiectivele mai sunt și amestecate.
Dincolo de toate acestea, putem să ne facem cât de cât o imagine despre cele mai importante, căutate și solicitate locații și atracții. Că sunt unele care lipsesc din aceste „clasamente”, asta e cu totul altceva. Așa cum a sesizat cineva, lipsesc clădirile de patrimoniu. Dar poate că nu e prea târziu să recenzăm astfel de obiective, dacă acestea sunt prezente în online.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.