21 septembrie 2024
SportLupte: SCM Bacău, miza pe Under 20

Lupte: SCM Bacău, miza pe Under 20

De la an la an, mai bine. Secția de lupte a SCM Bacău a ridicat permanant ștacheta în ultimele sezoane, ceea ce a făcut ca 2021 să fie un an de vârf. În mod evident, cele mai notabile realizări au fost cele externe.

Concret, cele două medalii de bronz cucerite la Europenele U20 de Denis Mihai la greco-romane, respectiv de Georgiana Antuca la libere. Bogată a fost însă și recolta internă, cu titluri naționale la toate categoriile de vârstă:  Copii, Cadeți, Juniori U20, Seniori U23 și Seniori. Pe lângă succesele individuale, SCM Bacău și-a adjudecat și două titluri de campioană națională la echipe (la Juniori U20 și la Seniori), plus alte două în întrecerea pe  cluburi: la Cadeți și Seniiri.



„Asta în condițiile în care la U20 am fost pe 2 la cluburi, iar la U23 pe 3”, precizează directorul SCM Bacău, antrenorul de lupte Ion Șarban, care a adăugat: „Și în noul an punem accent pe individuale, dar nu neglijăm întrecerile pe echipe, chiar dacă nu facem din acestea neapărat un scop în sine. Suntem încrezători în sportivii noștri și tot ceea ce ne putem dori este ca ei să fie sănătoși” . În 2022, principala miză pe plan extern rămâne categoria Under 20, unde, alături de Georgiana Antuca, antrenată de Victor Donciu și de Denis Mihai, pregătit de Ion Butucaru se adaugă un alt elev al maestrului Butucaru: Vasile Cojoc. La această categorie de vârstă, calendarul va fi deschis de turneul internațional „Dumitru Pârvulescu/ Vasile Iorga” de la București, din perioada 19-22 mai, o săptămâna mai târziu urmând să aibă loc Cupa României.

Vara, în schimb, se anunță una fierbinte. Și asta pentru că în perioada 27 iunie- 3 iulie, Roma va găzdui Campionatul European U20, iar între 15 și 21 august, la Sofia vor avea loc Mondialele. Este foarte posibil ca Denis Mihai să participe și la Europenele Under 23, programate peste o lună și jumătatea, în intervalul 7-13 martie, la Plovdiv, în Bulgaria.

Considerat, din punct de vedere al vârstei, Junior U20, Denis Mihai a fost aruncat în luptă la U23 încă de anul trecut, iar „botezul” său a fost unul spectaculos, băcăuanul clasându-se pe 5 la CE U23 din Macedonia de Nord. Ștacheta este făcută pentru a fi ridicată.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img