1 octombrie 2024
ActualitateO poveste spaniolă expusă cu tandrețe românească în Spania

O poveste spaniolă expusă cu tandrețe românească în Spania

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale a României, celebrată în fiecare an la 15 ianuarie, la Ambasada României în Regatul Spaniei și la sediul Consulatului Onorific al României din Insulele Canare a fost vernisată, succesiv, expoziția de pictură „A Tender Spanish Story” (O tandră poveste spaniolă) a pictoriței oneștene Luminița Pătrățeanu. În tablourile expuse pot fi văzute peisaje marine și din natură, dansatoare de flamenco, dar și scene inspirate de restricțiile impuse de pandemia prin care trecem.

«„A Tender Spanish Story” – a declarat artista, citată de gazdele evenimentului – este saga mea despre Iubire, Suflete și Prietenie, despre nemărire și atingerea tandră a inimilor unor oameni frumoși, pe cât de înalți ca misiune, pe atât de ușor abordabili ca persoane. Și cum orice poveste are un început, aceasta a demarat lin și firesc într-o perioadă necunoscută, dar probabil de consemnat de Știință și de Istorie, o perioadă în care Umanitatea s-a oprit pentru… recalibrare.



Ore, zile, nopți de lucru asiduu care m-au ajutat să mă descopăr, să dăruiesc emoții, culoare, dar mai ales, să nu rămân captivă, izolată și străină de tot și de toate. Acea perioadă am denumit-o „Blue Quarantin Story”, pentru că povestea mea, din perioada limitată ca spațiu, trebuia să fie albastră.

Cum de altfel Cerul Speranței este albastru! Am lucrat fiecare tablou de la locul carantinei proprii din România, Italia, Regatul Unit și Regatul Spaniei. Astfel, au apărut în tablouri chipuri de medici, dar și un afiș, o coloană sonoră, rame și vopsele și, mai ales, prietenii speciale».

După vernisaje și vizionări, gazdele evenimentelor au opinat: „O expoziție plină de culoare și emoție. Folosind culori intense, artista a reușit, cu desăvârșire, să redea trăirile de pe chipurile personajelor sale, precum și splendoarea peisajelor surprinse pe pânză. Ne-a încântat privirile și sufletul într-o perioadă marcată de cenușiul pandemic.”

Luminița Pătrățeanu, originară din Onești, este jurnalistă, poetă și artist plastic. A expus desenele și tablourile sale în România, în Franța, în Ungaria și în Republica Moldova.

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img