20 septembrie 2024
OpiniiSihăstriile labirintuluiDe ce tace Președintele meu? (III)

De ce tace Președintele meu? (III)

Sunt convins de faptul că un individ nu poate fi un bun manager al unui anumit domeniu, dacă n-a performat în profesia sa de bază. Evident, trebuie să-l recomande și frumusețea caracterului.
Întrucât cu privire la frumusețea caracterului său nu mai am niciun dubiu, pe la mijlocul verii trecute am trimis/ retrimis către domnul Klaus Werner Iohannis, dar și către Administrația Prezidențială, o solicitare în încercarea de a-mi spulbera incertitudinile care vizau pregătirea sa profesională: ,,Sunt profesor, jurnalist la cotidianul băcăuan Deșteptarea. Vă rog să-mi trimiteți un C.V. al domnului Președinte Klaus Werner Ioannis, care să includă neapărat performanțele obținute ca profesor, cu elevii Domniei Sale, la olimpiade școlare, concursuri etc. Aș dori ca aceste informații să fie concrete. Cu respect, Ion Fercu”. Domnul Președinte îmi era dator din mai multe motive cu acest răspuns: îl obligau prevederile constituționale, l-am votat de două ori, am fost colegi de breaslă, a mărturisit că a făcut pregătire pe rupte cu elevii săi etc.
Într-un târziu, vă reamintesc, prin noiembrie, după ce am insistat, am primit un răspuns: ,,Domnule Ion Fercu, Referitor la mesajul dumneavoastră adresat Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, precum şi Administraţiei Prezidențiale, prin care solicitați «un CV al domnului Preşedinte Klaus Johannis, care să includă neapărat performanţele obținute ca profesor cu elevii Domniei Sale, la olimpiade școlare, concursuri etc.», vă precizăm că nu deținem un CV care să răspundă cerințelor enumerate de dumneavoastră. Vă mulţumim pentru înţelegere. Cu stimă, Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu”.
M-am adresat apoi I.S.J. Sibiu, de la care am primit răspunsul următor: ,,Având în vedere că unitățile de învățământ la care dl. Iohannis a activat ca profesor au personalitate juridică proprie vă rugăm să vă adresați direct acestor unități de învățământ pentru a obține informațiile solicitate. Venim în sprijinul dvs. prin punerea la dispoziție a denumirilor și adreselor de e-mail ale unităților de învățământ: Școala Gimnazială G.D. Teutsch Agnita – e-mail: sc.teutsch@yahoo.com; Colegiul Național Samuel von Brukenthal Sibiu – office@brukenthal.ro”.
În decembrie am trimis solicitări către cele două instituții școlare: ,,Vă rog să-mi comunicați  performanțele obținute de domnul Klaus Werner Iohannis, cu elevii Domniei Sale, la olimpiade școlare, concursuri etc., în perioada în care a fost profesor al instituției dumneavoastră.  Aș dori ca aceste informații să fie concrete. Întrucât nu are o bază de date în acest sens, I.S.J. Sibiu ne-a sugerat să ne adresăm dumneavoastră”… Managerul Colegiului Național ,,Samuel von Brukenthal” ne-a răspuns prompt: ,,Stimate domnule Fercu, Referitor la solicitarea dvs. privind performanțele obținute de domnul președinte Klaus Werner Johannis în calitate de profesor de fizică, suntem în măsură să vă comunicăm următoarele:
– Domnul prof. Johannis a activat la școala noastră până în 1997, ocupând ulterior funcția de inspector școlar general adjunct – ulterior de inspector școlar general – fără obligație de predare, iar din anul 2000 a fost ales primar al municipiului Sibiu.
– În arhiva școlii nu există statistici, diplome sau alte dovezi ale performanțelor obținute de elevii școlii la olimpiadele și concursurile școlare din acea perioada 1989-1998; termenul de păstrare al acestor documente fiind depășit. În calitate de profesor, domnul Johannis a reușit să atragă interesul elevilor pentru disciplina predată, oferind atât elevilor capabili de performanțe cât și celor care aveau nevoie de sprijin suplimentar, posibilitatea de a înregistra progrese. Cu stimă, Monika Hay, Director/ Schulleiterin”. Deși am revenit cu solicitarea, cei de la Școala Gimnazială ,,G. D. Teutsch” Agnita au preferat să se împrietenească (frumos?) cu tăcerea…
Voi reveni săptămâna viitoare asupra acestei teme.

 





spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img