20 septembrie 2024
EvenimentPregătiri pentru pacienții de COVID în Spitalul Municipal

Pregătiri pentru pacienții de COVID în Spitalul Municipal

La etajul 5 al clădirii “Spital Municipal” au fost pregătite facilități suplimentare pentru preluarea şi tratarea pacienților infectați cu Covid19, după ce Consiliul Județean & Spitalul Județean de Urgență au asigurat alimentarea cu oxigen medical, provenit din stocatorul principal al SJU Bacău, a 9 saloane cu 18 paturi.

În conformitate cu Planul de reziliență față de recrudescența Covid19, elaborat de SJU şi aprobat de Direcția de Sănătate Publică, aceste facilități vor deservi combaterea pandemiei în situația ocupării tuturor paturilor & incintelor medicale de suport Covid deja operaționale la nivelul spitalului.



“După un an critic, 2021, în care valul 4 a fost dezastruos gestionat la nivel guvernamental, revenirea crizei epidemiologice ne obligă la măsuri concrete. Şi la acțiune. Astăzi, alături de preşedintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, precum şi de conducerea SJU – manager Adrian Popa, director medical dr. Adina Lupu şi Dr. Bianca Purcărin, medic ATI – am verificat stadiul implementării măsurilor din Planul de reziliență, precum şi pregătirea unității spitaliceşti în perspectiva valului 5 al pandemiei”, a declarat prefectul Lucian Bogdănel.

“Înainte de orice, această criză epidemiologică prelungită este o criză sanitară – tocmai de aceea, mă bizui pe aportul conducerii medicale a SJU Bacău, a cărei expertiză trebuie mai temeinic valorificată. Mai ales că, începând din martie 2020, spitalul a dus greul în lupta cu pandemia, iar în ultimii doi ani personalul medical specializat de aici a acumulat o experiență importantă în tratarea pacienților Covid”, a mai spus acesta.

“Gestionarea eficientă a pandemiei se poate asigura doar prin munca în echipă între factorii decidenți, care generează și implementează măsuri preventive congruente și corelative în domeniul asistenței medicale la nivelul întregului județ.
În acest sens, împreună cu Lucian Bogdanel- prefectul județului, Adrian Popa- managerul SJU Bacău, dna senator- Dr. Bianca Purcărin și directorul medical- dr. Adina Lupu, am verificat stadiul aplicării măsurilor în unitatea spitalicească băcăuană, în vederea pregătirii pentru valul 5 pandemic”, a declarat președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea.

S-a identificat și realizat soluția tehnică necesară pentru asigurarea continuității alimentării cu oxigen cât și crearea condițiilor pentru creșterea debitului la etajele IV și V din clădirea “Spital Municipal” – unde sunt tratați pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, s-au comandat – în regim de urgență – toate echipamentele necesare pentru asigurarea suplimentării oxigenului și capacității de stocare, pentru a se evita suprasolicitarea echipamentelor existente.

În urma acestor măsuri, a rezultat creșterea capacității de internare a pacienților în structura unității sanitare și au fost echipate încă 9 saloane pentru tratamentul celor contaminați cu noul Coronavirus. Practic, se suplimentează cu 18 paturi capacitatea de tratare în clădirea “Spital Municipal”. De asemenea, paturile Secției de boli infecțioase adulți/ copii NON-COVID vor fi alocate în totalitate pacienților pozitivi.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img