1 octombrie 2024
ActualitateS-a semnat contractul de execuție pentru subsolul și parterul Spitalului Municipal

S-a semnat contractul de execuție pentru subsolul și parterul Spitalului Municipal

Astăzi s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor la subsolul și parterul clădirii „Spital Municipal”, acestea urmând să fie amenajate astfel încât capacitatea de preluare și tratare a cazurilor Covid19 să crească, în contextul în care pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei.

“În ultimele două luni, pornind de la parteneriatul încheiat de Consiliul Județean cu CL, am parcurs proceduri administrative laborioase, care au presupus timp, constând atât în expertizarea locației respective, cât mai ales în proiectarea subsolului și parterului în acord cu obiectivele propuse prin intervenția pe care o dorim cât mai rapid realizată”, a declarat președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea.



“Astăzi am vizitat parterul imobilului medical, alături de viitorul prefect al Bacăului, Lucian Bogdanel, și de managerul SJU Bacău, Adrian Popa, pentru a constata, la fața locului, de la ce grad fizic vor porni lucrările de amenajare și în ce punct trebuie să ajungem cu ele. Ne-a însoțit în șantier inclusiv antreprenorul general, care ne-a asigurat că se va mobiliza exemplar pentru finalizarea lucrării”, a mai declarat președintele Ivancea.

Acesta s-a declarat convins că buna cooperare cu Instituția Prefectului dar și cu ceilalți decidenți administrativi va impulsiona această lucrare pe care o dorește încheiată înainte de termenul prevăzut în contract.

Investiția vizează amenajarea UPU la parterul clădirii „Spital Municipal”, unde vor funcționa o „zonă roșie”, respectiv o „zonă verde”, ambele pentru gestionarea cazurilor Covid, o zonă de „Spitalizare zi”, una de „Investigații – diagnostic”, precum și zona administrativă a UPU. La subsol, vor fi amenajate amenaja mai multe spații de depozitare, precum și prosectura.

Noua UPU va presupune, în principal, operaționalizarea a 16 saloane (7 vor deservi UPU-Covid, 9 vor fi destinate zonei de „Spitalizare zi”), concomitent cu amenajarea mai multor spații de evaluare pacienți, depozite medicale/materiale sanitare, camere de gardă și cabinete pentru asistenți. Valoarea totală a investiției se cifrează la aproximativ 22 milioane lei, din care peste 14 milioane lei aferente construcțiilor și montajului. Costul dotărilor, cifrate la 4,86 milioane lei, este integral suportat de către Consiliul Județean.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img