30 septembrie 2024
Actualitate„Cu colinda la bunici!”

albumul proaspăt lansat conține 50 de videoclipuri

„Cu colinda la bunici!”

Grupul vocal „Spic de grâu” de la Orbeni, condus de artista Maria Șalaru, a lansat un material videografic de sărbători

Dacă Sfântul Nicolae a venit cu premii pentru cei mai talentați concurenți care s-au prezentat în concursul de muzică populară din cadrul Festivalului Internațional al Artelor „Armonii în Timp”, organizat de Școala Populară de Arte și Meserii Bacău, și „Moș Crăciun” a pregătit bucurii pentru toți aceștia.



Sâmbătă, 18 decembrie, a avut loc la Orbeni un eveniment  deosebit, în care a fost implicat, așa cum ne-a obișnuit în ultima perioadă primarul comunei, Costache Popa. Scopul principal al evenimentului  fost  lansarea unui album video ce cuprinde 50 de videoclipuri realizate în decor de iarnă, dar și decernarea premiilor laureaților celei de a IV-a ediții a Festivalului Internațional al Artelor „Armonii în timp” organizat de Școala Populară de Arte și Meserii din Bacău, la care grupul vocal „Spic de grâu” si soliștii au participat. Într-o atmosfera de sărbătoare, edilul  comunei, alături de  profesoara-artistă Maria Șalaru – coordonatoarea grupului, i-au felicitat pe copii, oferindu-le mici daruri.

La eveniment au participat și elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii Bacău, clasa de canto muzică populară „Maria Șalaru”, respectiv  grupurile „Floricica” și „Boboceii”, premiați și ei în cadrul aceluiași festival cu Trofeul la secțiunea „Grupuri vocale”. Împreună au vizionat cu emoție, în premieră, videoclipurile proiectate pe un ecran în sala Centrului de Tineret din Orbeni, apoi au colindat, au cântat și au dansat bucurându-se de venirea lui „Moș Crăciun”, a sărbătorilor de iarna, în principal de cea a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Albumul proaspăt lansat se numește „Cu colinda la bunici!” – volumul  III, și cuprinde colinde, cântece și obiceiuri tradiționale de iarnă, cu Maria Șalaru și elevii săi de la Școala Populară de Arte și Meserii Bacău, grupurile „Boboceii”, „Floricica” și „Spic de grâu” din comuna Orbeni, județul Bacău. Filmările au fost realizate la muzeul în aer liber din comuna Ghimeș, județul Harghita –„Gyimesi Skanzen Panzió”. Viderograf Ionel Mînăstireanu.

Realizator proiect: Maria Șalaru, președinte Asociația Culturală „Floricica”.

„Cu bune, cu mai puțin bune, iată că se apropie de sfârșit încă un an, an în care chiar dacă au fost restricții, cel puțin din punctul meu de vedere, a fost unul bun, chiar  foarte bun. Am avut bucurii atât personale și pe plan familial, cât și profesional. Dacă anul trecut “Moș Nicolae” mi-a adus un pui zdravăn de Covid care m-a țintuit în patul de spital câteva zile bune, de această dată, “moșul” bun, Sfântul Nicolae, mi-a adus încă un nepoțel și iată că sunt bunică de doi nepoței  frumoși de la nora mea Andreea și fiul meu Nicușor, și o splendidă nepoțică de la fata mea, Ioana. Iată cum, copiii mei m-au făcut fericită în acest an. Pe plan profesional am avut bucuria să înregistrez 10 cântece noi cu orchestra “Barbu Lăutaru” din orașul Bălți – Republica Moldova, dirijată de Mihai Verhoveschi. Tot cu această orchestră am realizat două videoclipuri, “Moldovioară plai cu dor” și “De când eu cânt pe la nunți” care sunt deja mult vizualizate pe canalul meu YouTube iar  în urma unei munci asidue cu elevii mei de la Scoala Populară de Arte și Meserii, atât fizic cât și pe platformele de predare online, am obținut frumoase rezultate la Festivalul Internațional al Artelor “Armonii în timp” printre care “Trofeul” la secțiunea grupuri vocale câștigat de grupurile reunite “Boboceii” si ”Floricica”,  premiul  I cu grupul “Spic de Grâu “ din comuna Orbeni, premiul al II-lea cu grupul meu de la Deleni, județul Iasi, “Muguri de stejar” coordonat acum de doamna profesor Ionela Plescuță. La acestea se adaugă și multe premii obținute la secțiunea “soliști vocali”. Lansarea albumului video “Cu colindă la bunici”, volumul III este, deasemenea, o mare, mare bucurie, atât pentru mine, cât și pentru elevii mei”, a declarat îndrăgita artistă Maria Șalaru care a transmis un mesaj și pentru cititorii noștri: „Să vă fie casa plină, de belșug și de lumină, voie bună, spor în toate, la multi ani cu sănătate , dragi băcăuani!”

 

Pentru mine anul acesta a fost  plin de bucurii în ciuda acestei pandemii urâte care ne-a ținut mult timp în case. Chiar și așa, am avut multe activități datorită doamnei profesoare Maria Șalaru, care a avut grija să ne țină aproape, oferindu-ne pe lângă minunatele dumneaei cântece și căldura dragostei sale cu care ne-a îmbrățișat la fel ca o mamă. Am câștigat multe premii, dintre care premiul I la festivalul “Staruri Moldovene” Iași, premiul I și Trofeul festivalului împreună cu grupul “Spic de grâu” la festivalul “Dor de cântec Romanesc” de la Buzău, premiul I pe categorie de vârstă la Festivalul “Armonii în timp”, am fost la multe emisiuni de televiziune, iar de 1 Decembrie am sărbătorit Ziua Națională a României  în direct la RealitateaTV, emisiune transmisă de la Mănăstirea Ghighiu unde am văzut multe lucruri frumoase și de suflet. Cred că sunt în asentimentul tuturor colegilor mei să-i urez “Sărbatori fericite” doamnei noastre profesoare, la fel și părinților mei, părinților colegilor mei și tuturor băcăuanilor.”

Denis Lupescu

 

Eu sunt foarte fericită de darurile  pe care l-am primit de la “Moși” mai ales pentru premiul I la Festivalul “Armonii în timp” la categoria mea de vârstă, si Trofeul obținut de grupul “Boboceii” din care și eu fac parte. Sunt bucuroasă de frumoasele lecții distractive și pline de învățăminte pe care ni le dă doamna noastră profesoară, Maria Șalaru, și îi urez pe această cale multă sănătate și fericire, să fie iubită de toți cei dragi dânsei, așa cum noi, “boboceii”, o iubim. Le mulțumesc părinților și bunicilor mei care ne educă frumos, pe mine și pe frățiorul meu Mihnea, si le urez să fie mereu tineri, frumoși și bucuroși de noi. Sărbători cu bine și numai bucurii tuturor colegilor mei!”

Miruna Blaj

 

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img