30 septembrie 2024
ActualitateTârgul de Crăciun de la Ghimeș-Făget la a patra ediție

Târgul de Crăciun de la Ghimeș-Făget la a patra ediție

Eveniment care devine deja tradițional și așteptat an de an și de băcăuani și de iubitorii de obiceiuri de crăciun sau chiar de produse tradiționale, Târgul de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane de la Ghimeș-Făget a ajuns la cea de a patra sa ediție.

Organizat de carismatica și foarte activa familie Pal, din comună, prin firmele sale Degustarium și Xilopal, cu sprijinul Consiliului Local Ghimeș-Făget, Târgul va avea loc în zilele de 18 și 19 decembrie în Piața din localitate și va fi deschis oficial pe 18 decembrie de la ora 11,00.



„Omul credincios – spune Damian Pal, unul dintre inițiatorii și organizatorii evenimentului – își ancorează orientarea în timp și spațiu în funcție de Marile Sărbători, scria Mircea Eliade în «Sacrul și Profanul». Aproape de Crăciun, vizitatorii Târgului nostru își pot materializa această tendință. Vor putea fi savurate deosebite produse de casă, de pe Valea Muntelui și vor putea fi sprijiniți concurenții din Concursul de Împodobit Bradul de Crăciun. Toți se vor putea bucura de spectacole gastronomice și artistice autentice”.

În programul evenimentului, elevi ai școlilor de pe Valea Ghimeșului vor prezenta dansuri autentice ceangăiești și colinde. Vor urca pe scenă Vaszi Levente (colinde), Corul Bărbătesc de pe Valea Ghimeșului (cântece și colinde), elevi ai Școlii Generale „Dani Gergely” (colinde), Grupul Mugurașii (Spectacol de Crăciun), elevi ai Liceului Tehnologic Făget (colinde), elevi ai Școlii Generale Tărhăuși (dansuri de pe Valea Ghimeșului) și Corul bărbătesc Ghimeș-Făget (colinde).

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img