30 septembrie 2024
ActualitatePremiul național la concursul „Eseu pentru Pace” a ajuns în Bacău

Premiul național la concursul „Eseu pentru Pace” a ajuns în Bacău

Doi elevi din Bacău care au participat la concursul internațional „Eseu pentru Pace” – ediția 2021-2022, organizat sub egida Lions Clubs International (LCI), au fost premiați la faza națională de Districtul 124 România al acestei organizații. Ei sunt Rareș Trandafir, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Bacău – Marele Premiu și Ioana Mareș, de la Școala Gimnazială Nr. 10, Bacău – mențiune. Eseul lui Rareș Trandafir va reprezenta România la faza internațională a concursului de eseuri.

 



Rareș Trandafir, din clasa a VI-a a Colegiului Alecsandri (îndrumat de profesoarele Daniela Enea și Ramona Covaci), va reprezenta România la faza internațională a concursului „Eseu pentru Pace”, care va avea loc la începutul anului 2022 în Statele Unite ale Americii. „Este pentru prima oară când un elev din zona Moldova a câștigat Marele Premiu” – a precizat președinta în exercițiu a Lions Club Artemis, Cornelia Barbu.

Ioana Mareș, de la Școala nr. 10, a obținut o mențiune „pentru o viziune inedită asupra Păcii”, iar lucrarea ei a fost coordonată de prof. Irina Bostănescu și Alexandra Munteanu.

Organizatorul fazei județene a celor două concursuri, Lions Club Artemis Bacău, i-a recompensat cu diplome de merit și de participare și cu stimulente în bani și pe elevii de la Colegiul Alecsandri și de la Școala Generală Nr. 10 care s-au distins pentru lucrările lor la faza județeană a concursurilor „Eseu pentru Pace” și „Afișe pentru Pace”.

Tema întrecerilor a fost, în acest an, „We ar all connecteds” (Suntem cu toții conectați). La concursuri participă numai elevi cu vârste de 11, 12 sau 13 ani.

La concursul „Afișe pentru Pace” premianții sunt Colac Ilinca – Școala nr. 10 (Premiul I), Veronica Scire – Școala „Miron Costin” Bacău (Premiul al II-lea) și Alexandru Drug – Colegiul Alecsandri (Premiul al III-lea). Mențiuni au obținut Mara Păduraru și Alexia Irina Cojan – de la Colegiul Alecsandri și Sebastiana-Emanuela Lupu și Anisia Brânză – Școala nr. 10.

La „Eseu pentru Pace”, premianții sunt Daria Ioana Dumea  – Școala nr. 10 (Premiul I), Andreea Șuștac – Colegiul Alecsandri (Premiul al II-lea) și Ioana Mareș – Școala nr. 10 (Premiul al III-lea). Mențiuni au fost acordate elevilor Matei Tănase, Diana Muscă, Sarah Angheluță și Eliza Galiță – Colegiul Alecsandri și Paula Andreea Raclaru și Nicoleta Druță – Școala nr. 10.

La festivitățile de premiere au participat Cornelia Barbu – președinta în exercițiu a Lions Club Artemis, Irina Băluță – past president și Diana Godea – vice-președinta în exercițiu ale acestui club. O mână de ajutor pentru organizarea evenimentelor au dat reprezentanții Lions Club Sf. Gheorghe Bacău. Au fost prezente, de asemenea, Adriana Măcincă – directoarea Colegiului Alecsandri, și Iulia Jicu – directoarea Școlii Nr. 10, precum și profesori de la cele două școli.

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img