30 septembrie 2024
ActualitateAeroportul din Bacău, preferat de călătorii de peste tot

Aeroportul din Bacău, preferat de călătorii de peste tot

Aerogara din Bacău a primit cele mai mari note pentru curățenie și pentru sistemul de semnalizare, considerat eficient și ușor de înțeles. În plus, călătorii au apreciat extrem de favorabil estetica aeroportului, precum și numeroasele rute low cost spre principalele destinații din Europa.

Cea mai cunoscută și utilizată agenție de turism online din România, vola.ro, a realizat un studiu având ca temă aeroporturile cele mai atractive pentru turiști, din punctul de vedere al facilităților și al dotărilor de care beneficiază aceste porți aeriene. Studiul intern realizat de vola.ro a avut loc la sfârșitul lunii septembrie, călătorii fiind solicitați să alegă aeroportul românesc pe care îl folosesc cel mai des, punctând, în dreptul acestuia, la capitolele curățenie, aspect, semnalizare, amabilitatea personalului, accesibilitate, calitatea parcărilor, magazinelor și restaurantelor disponibile, precum și prețurile promovate de acestea.



Aeroportul cu arhitectura cea mai frumoasă

Astfel, aeroportul din Bacău se află pe un onorant loc 4, la egalitate cu cel din Suceava, și după Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca și Aeroportul Internațional Iași, acestea fiin avantajate de traficul mare de călători și de posibilitatea operării a mai multor companii aeriene. Chiar și așa, aeroportul din Bacău a fost ales de 3,8% dintre respondenți, fiind extrem de apreciat pentru sistemul de semnalizare de care beneficiază acesta, primind o notă medie de 9,4, cea mai mare dintre toate aeroporturile. Călătorii care i-au trecut pragul aeroportului din Bacău au fost încântați de indicațiile și marcajele eficiente și ușor de înțeles. Pe de altă parte, a contat foarte mult pentru respondenți estetica obiectivului, capitol la care a primit nota de 9,2, la mare distanță față de toate celelalte aeroporturi din listă.

Parcare generoasă cu prețuri mulțumitoare

Cea mai mare medie din toate aeroporturile din clasament a primit-o aerogara din Bacău și pentru curățenie, respectiv 9,1. Nu în ultimul rând, călătorii au apreciat extrem de bine numeroasele rute low cost spre Marea Britanie, Italia și Spania, acestea fiind doar o parte din oferta aeroportului, cele mai solicitate. Singurul capitol unde a fost notat mai puțin favorabil a fost cel rezervat facilităților comerciale de pe aeroport – magazine și restaurante, segment la fel de puțin aflat la inimile călătorilor în toate aeroporturile analizate de vola.ro. De altfel, este zona cea mai criticată din toate aeroporturile din lume, unde la aceste facilități nu găsești prețuri de nivelul celor din supermarketuri. Mai notăm, la final, că, la aeroportul din Bacău, călătorii interogați de agenția vola.ro au apreciat parcarea obiectivului pentru spațiul suficient și prețurile satisfăcătoare.

Investiții de peste 60 de milioane de euro

Să mai notăm că, în ultimii ani, aeroportul din Bacău a beneficiat de investiții majore, de peste 60 de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană și de la bugetul Consiliului Județean. Sumele au fost investite în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport aerian (terminalul de pasageri, turnul de control, parcarea cu peste 300 de locuri și strada Aeroportului, cu patru benzi de circulație plus una de urgență). Nu în ultimul rând, anul trecut, au fost încheiate și lucrările la pista de peste 2.500 de metri, dotată, acum, cu balizaj modern, CAT 2, exclusiv pe leduri, unic la o unitate aeroportuară din țară.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img