După refacerea și modernizarea sălii de gimnastică „Monica Roșu” cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Sport Club Municipal Bacău vizează reabilitarea unui alt punct din propria infrastructură. Este vorba despre sala de atletică grea pe care cel mai galonat club al județului o deține la Slănic Moldova. Sala, destinată pregătirii cu precădere a secțiilor de lupte și de box, necesită un plan de renovare și de dotări.
Prin urmare, directorul SCM Bacău, Ion Șarban a decis să bată la ușa Primăriei Slănic Moldova, propunând un parteneriat reciproc avantajos, care s-ar încadra într-un proiect de amploare. „Prin prezenta, venim cu solicitarea realizării unui parteneriat între instituțiile noastre, în vederea dezvoltării activităților sportive în orașul Slănic Moldova și entitățile sportive din județul Bacău. Concret, Sport Club Municipal Bacău deține în administrare, în orașul Slănic Moldova, prin ordinul 59 din 13.02.2001, în str. Nicolae Bălcescu nr.3 o sală de atletică grea în suprafață construită de 244 mp. conform CF nr. 62409. În vederea refacerii tradiției de pregătire sportivă și olimpică în Slănic Moldova, prin propunerea de parteneriat solicităm realizarea unui proiect comun de reamenajare a sălii și a căii de acces, astfel încât sala să poată fi folosită în comun de către locuitorii și turiștii din Slănic Moldova, dar și de sportivii SCM Bacău și nu numai. Realizarea proiectului comun ar putea duce la creșterea calității vieții și promovarea unui stil de viață sănătos, atât pentru locuitorii cât și pentru vizitatorii orașului Slănic Moldova”, se arată în adresa înaintată de SCM Bacău. Săptămâna trecută, s-a derulat și o întâlnire între cele două părți, primarul Slănicului, Gheorghe Baciu primind vizita directorului Ion Șarban, care a fost însoțit de directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, Radu Ababei.
„Avem încredere că acest proiect se va materializa. Am găsit toată înțelegerea din partea domnului primar Baciu, care intenționează să reabiliteze, prin Compania Națională de Investiții, întreaga infrastructură sportivă din Slănic Moldova, astfel încât stațiunea să redevină unul din polii de interes, în regim de pregătire centralizată, pentru diferitele echipe și loturi din țară, inclusiv cele olimpice”, a punctat Ion Șarban. „Decenii la rând, Slănicul a fost ținta predilectă a sportivilor în ceea ce privește pregătirea competițiilor importante. Începând cu Nadia Comăneci, continuând cu Nicu Vlad și cu zecile de loturi și de echipe, inclusiv de fotbal, care își încărcau bateriile aici. Slănic Moldova are un potențial imens, care trebuie fructificat, iar unul dintre leviere este baza sa sportivă. Prin acest parteneriat între Primăria Slănic Moldova și SCM Bacău, sala de atletică grea ar putea deveni o componentă importantă atât în ceea ce privește sportul de performanță, cât și cel de agrement. Discuțiile de principiu ne fac încrezători că acest proiect va primi girul legal necesar”, a adăugat directorul DJTS, Radu Ababei.