Industria jocurilor de noroc atinge an de an o cifră de afaceri cu zece zerouri, cazinourile online având sute de milioane de clienți la nivel global. În ciuda faptului că vorbim despre un fenomen foarte popular, încă mai există oameni care nu fac diferența între un „pasionat” de jocuri de noroc, termen care îi definește pe toți jucătorii constanți, și un „dependent”, categorie foarte restrânsă din totalul jucătorilor.
Pentru a nu deveni dependenți, pasionații de jocuri de cazino trebuie să fie conștienți de câteva trăsături care definesc această activitate de divertisment și să nu cadă în „plasa” celor care încearcă să câștige cât mai mulți bani de pe urma slăbiciunilor oamenilor.
Cele mai importante 10 chestiuni de care trebuie să țină seama un client fidel al cazinourilor sunt următoarele:
Mit #1. Jocurile de noroc nu dau dependență
Cei care au conceput și dezvoltat jocurile de noroc au studiat în prealabil psihologia umană. Creierul reacționează la anumiți stimuli și dezvoltă dependență pentru activitățile cu rezultat necunoscut, dar care presupun o posibilă recompensă. Chiar dacă nu a câștigat de ceva timp, un jucător va continua să bage bani cu gândul la câștig.
Mit #2. Toate cazinourile folosesc tehnici subliminale
S-a demonstrat că în cazinourile stradale există un risc mai mare de a dezvolta dependență pentru jocurile de noroc, deoarece în aceste stabilimente sunt folosite tehnici subliminale constând în combinații bine studiate de sunete și lumini. Pe de altă parte, jucătorii online sunt mai în siguranță din acest punct de vedere, iar atmosfera din secțiunea live este asemănătoare cu cea dintr-un cazinou real, așa cum puteți vedea aici: https://mrbit.ro/ro/games/live.
Mit #3. Jocurile de noroc pot să-ți aducă bani regulat
Rata de câștig la jocurile electronice (sloturi și jocuri de masă) și cotele la ruletă sunt calculate astfel încât casa să iasă mereu în câștig pe termen lung. Cu cât un client petrece mai mult timp la masă sau pe site, cu atât el are mai puține șanse să iasă pe plus la terminarea sesiunii de joc. De asemenea, cu cât succesiunea rundelor este mai rapidă, cu atât avantajul dealerului este mai mare.
Mit #4. Trebuie să continui să joci atunci când ești pe val
Sfatul jucătorilor cu experiență este ca orice câștig mare să fie retras imediat. Rareori s-a întâmplat ca banii reinvestiți să aducă un profit și mai mare. În peste 90% dintre cazuri, norocoșii care au continuat să joace au pierdut tot și s-au ales cu … o depresie.
Mit #5. Pariorii cu probleme joacă în fiecare zi
Jocurile de noroc reprezintă o modalitate de divertisment, însă trebuie ținut cont că ele sunt o distracție specială. Este diferență între a te uita zilnic la un serial de comedie și a intrat zi de zi într-un cazinou fizic sau online. Fără să își dea seama, jucătorul nu mai poate să stea departe de activitatea generatoare de adrenalină. Această problemă se poate rezolva prin pauze mai lungi, chiar de câteva săptămâni.
Mit #6. Cu cât ești mai experimentat, cu atât vei obține rezultate mai bune
Experiența poate să fie utilă în jocurile de cărți, unde contează și strategia, nu numai șansa, dar ea nu mărește semnificativ șansele de câștig. Cei care câștigă bani serioși se bazează și pe calități native. În ceea ce privește jocurile care țin exclusiv de noroc, precum sloturi sau ruletă, nu are nicio importanță cât de experimentat este jucătorul.
Mit #7. Succesul stă în depistarea numerelor „calde” și a celor „reci”
Unii pasionați de sloturi cred că în aceste jocuri funcționează legea compensației. Concret, ei sunt convinși că după o serie de învârtiri necâștigătoare va urma o rotire care va aduce jackpotul și măresc miza. O asemenea strategie nu poate decât să grăbească „falimentul”, deoarece e foarte posibil ca bugetul să se epuizeze până la runda câștigătoare.
Mit #8. Jocurile de noroc îți pot afecta numai finanțele
Cine măsoară pierderile doar în bani nu își face calculul corect. Într-adevăr, banii sunt prima resursă asociată cu jocurile de noroc, dar și mai valoros este timpul pierdut, pentru că se rupe din timpul alocat familiei sau altor activități de bază, precum socializarea sau somnul. Lipsa somnului poate duce la afecțiuni fizice și psihice grave.
Mit #9. Vei avea succes dacă te bazezi pe instinct
Sunt jucători care măresc nejustificat miza unei runde sau care pun chiar tot bugetul pe acea rundă, doar pentru că „simt ei” că urmează să dea lovitura. Ei bine, acest presentiment este rezultatul obsesiei pentru un mare câștig și nicidecum nu este un semnal dat de „Univers”.
Mit #10. Numai oamenii în vârstă cu venituri pariază
Tinerii trebuie să fie precauți în legătură cu jocurile de noroc și să nu se apropie de acestea înainte de a împlini vârsta de 18 ani, însă de preferat ar fi să nu parieze înainte de a-și găsi un loc de muncă. Ei au mai mult timp de petrecut în cazinouri și, așa cum am spus, riscul de a pierde bani este proporțional cu numărul rundelor jucate. În plus, această categorie de jucători dispune de obicei de un buget mai mic și are tendința să se împrumute pentru a recupera pierderile, un asemenea gest reprezentând o fază îngrijorătoare a dependenței.