19 septembrie 2024
SportHandbal masculin/ Liga Zimbrilor: Puncte prețioase

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Puncte prețioase

La ultimul meci cu Saldatsenka în lot, CSM Bacău a învins ieri cu 29-26 (18-13) pe Universitatea Cluj. MVP-ul partidei a fost Vlăduț Rusu, care a închis poarta băcăuană

Reluarea Ligii Zimbrilor, după trei săptămâni de pauză, a adus a doua victorie stagională pentru CSM Bacău. Ieri, în etapa a noua a campionatului, „CSMeii” s-au impus cu 29-26 918-13), pe teren propriu, în fața Universității Cluj. Așa cum anticipa și antrenorul băcăuan Sandu Iacob, jocul cu penultima clasată nu a fost o simplă formalitate. De altfel, în minutul 13, clujenii antrenați de Marius Stavrositu conduceau cu 6-3. A urmat însă o perioadă fără gol primit de băcăuani, care, grație reușitelor lui Dodspinescu (4), Gabi Bujor și Stănică, au întors rezultatul în favoarea lor: 9-6. Gazdele au continuat să-și țină adversara la distanță, intrând la pauză cu un avans de cinci goluri.



Având în portarul Vlăduț Rusu MVP-ul partidei și în trio-ul  Dospinescu-Rotaru- Gabi Bujor principala forță ofensivă, CSM Bacău a gestionat bine repriza secundă, chiar dacă „dubla” lui Ostace și reușita lui Ramba au permis oaspeților să revină de la 22-26 la 24-26 cu șase minute înainte de final. O nouă paradă de senzație a lui Rusu în fața lui Iancu și golul cu și de efect al neobositului Dospinescu pentru 27-24 au securizat punctele Bacăului, care s-a impus, în final, cu 29-26. Aflat la ultimul meci sub culorile Bacăului, portarul bielorus Saldasenka a fost premiat de club pentru serviciile sale, în timp ce, așa cum aminteam, celălalt goal-keeper al „CSMeilor” a fost declarat jucătorul partidei.

Ajunsă la cota 7 puncte, CSM Bacău ocupă în continuare locul 11 și se pregătește de meciul de duminică, de pe terenul echipei aflate imediat sub ea în clasament, Politehnica Timișoara. Contra Universității Cluj, Sandu Iacob a utilizat garnitura: Rusu, Saldatsenka- Dospinescu 9 goluri, G. Bujor 8, Rotaru 7, Iordachi 3, Stănică 2, Coric, M. Bujor, Serhel și Costea.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img