19 octombrie 2024
ActualitatePeste 100 de bilete disponibile, la tratament balnear

Peste 100 de bilete disponibile, la tratament balnear

Așa cum era de așteptat, după ce a fost introdusă obligativitatea certificatului verde și în stațiuni, numărul pensionarilor care s-au prezentat la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău, pentru a cumpăra un bilet la tratament balnear, este foarte mic. Practic, din cele 140 bilete distribuite județului Bacău pentru luna aceasta, până marți, 9 noiembrie, (ultima zi pentru acordarea celor alocate automat pensionarilor care au făcut cerere) au fost cumpărate numai 36. Așadar, sunt disponibile 104 bilete, în toate stațiunile. Nu mai puțin de 36 locuri libere sunt în stațiunea Amara.

Alte 17 se găsesc în Covasna, 10-Sarata Monteoru, 8-1 Mai, 8-Tîrgu Ocna, 4-Pucioasa, 4-Vatra Dornei, 3-Herculane, 2-Buziaș, 2-Căciulata, 2-Felix, 2-Lacu Sărat, 2-Olănești și câte unul în stațiunile Călimănești, Nicolina, Sovata și Tușnad. Marea majoritate din biletele rămase sunt din cele 108 repartizate automat unor pensionari care le-au solicitat în scris, din timp. Cei care, totuși, se vor decide să beneficieze de un bilet în această lună se pot prezenta la CJP Bacău pentru a-l ridica până în data de 16 noiembrie, având asupra lor recomandarea de la medicul de familie ori de la cel de specialitate, pentru tratamentul balnear pe care îl vor urma.



De reținut, însă, că accesul în unitățile de cazare din stațiuni este permis numai persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, precum și celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării. Persoanele cu dizabilități, dacă vor să benefcieze de gratuitate, trebuie să prezinte la CJP Bacău, pe lângă recomandarea medicală, certificatul de încadrare în grad de handicap și ”Programul individual de reabilitare și integrare socială” (original și copie). Acest act este eliberat de către Comisia Județeană de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulte.

Beneficiarii unui bilet vor pleca la tratament în 16, 17, 18, sau 19 noiembrie, data fiind diferită în funcție de fiecare stațiune și hotel. Ultima serie de bilete din acest an va fi pentru 1 decembrie.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img