* Presa miluită ne sugerează că e social acceptabil ca „antivaccinistii” să fie agresați. Trecem peste faptul că ăla nu era „anti”, ba chiar era vaccinat. Contează că o tanti „de bine” a „avut curaj” să lovească unul fără mască. Nu știu ce se clocește prin laboratoare și prin subterane, dar dacă vor continua în ritmul ăsta, mulți și-o vor lua cu grație. Pentru că orice acțiune are propria sa reacțiune.
* „Bacăul […] nu este un oraș turistic, nu mai este nici măcar un oraș de tranzit după deschiderea centurii”, afirmă Asociația Horeca Bacău. Bă, băieți, când vă spuneam, acum câțiva ani, că centura va avea efect economic masiv asupra serviciilor din oraș deoarece o să scadă enorm încasările din cauza că ăia aflați în tranzit nu vor mai opri, ziceați că-s nebun…
* Din inteligența Guvernului: Comuna Vultureni, rată de incidența la 2 săptămâni e de 0,53 la mie. La cei sub 2000 de locuitori înseamnă că în ultimele 2 săptămâni au fost maxim 2 bolnavi în comună. Dar școala va începe online pentru că nu-s profesorii suficient de vaccinați.
* Dacă acum vreo 20 de ani îndrăznea un organ al statului sau un reprezentant al Puterii să spună cetățenilor să se informeze numai din surse oficiale, își lua rapid una în freza și era „demisionat” imediat, fie că voia, fie că nu. Într-o țară în care un ziar avea ca slogan „Siguranța cetățeanului mai presus decât siguranța statului”, a cere populației să creadă orbește ceea ce-i spune guvernul era de neconceput. Era, dealtfel, o axiomă: Guvernul te minte. Iar rolul jurnalistului era, între altele, să descopere ce se ascunde în spatele comunicatului oficial al Puterii. Astăzi, însă, cetățeanul mediu a fost bine dresat să creadă doar ceea ce-i spun autoritățile, sursele oficiale, adică. Cum ar veni, Guvernul nu minte niciodată. Nici măcar când ascunde morții ca să facă alegeri…
* Deci una din neregulile descoperite de cerberii ANPC la magazinele Cora era că borcanele cu castraveți în oțet nu aveau trecute la ingrediente oțetul ci acidul acetic… Băi, se poate. La ce harababură e în învățământ de vreo două decenii, explicația asta ține la tefeliștii care habar n-au că denumirea științifică a oțetului e „acid acetic”.
* -Domnule Dionisie, v-am chemat să ne sfătuiți cum să procedăm într-un caz încurcat. Trebuie să găsim o femeie care a furat portofelul unui bătrân. Avem poza ei de pe o cameră de supraveghere, dar nu știm cum o cheamă, de unde este…
-Și vreți să apelați la public să vă spună…
-Da, ziceam să publicăm poza și niște informațîi despre caz, poate se sesizează cineva…
-Ideea e bună, dar mai trebuie cizelată. Publicați poza dar schimbați povestea. Spuneți că femeia a salvat viața unui bătrân care era să cadă sub roțile unui autobuz. Un om bogat a auzit de caz și a decis să o recompenseze cu o mașină nou-nouță pe femeie dar nu îi știe numele și cine o cunoaște să sune la…
-Credeți că o să meargă?
-Absolut! N-am văzut până acum român care să nu vrea să facă așa o faptă bună total dezinteresat. Și pe urmă să poată să-i spună toată viață, zi de zi, ceas de ceas: „vezi, dacă nu eram eu să-l anunț că tu ești”…