19 octombrie 2024
ActualitateAmendă pentru accesul în centre comerciale, fără certificatul verde

Amendă pentru accesul în centre comerciale, fără certificatul verde

Noile măsuri restrictive pentru prevenirea extinderii coronavirusului, introduse recent de către Guvernul României, au fost urmate în județul Bacău și de constituirea unei comisii care să verifice aplicarea lor. Mai exact, în cadrul ședinței organizată de Instituția Prefectului vineri, 29 octombrie, a fost înființată Comisia pentru participarea, în sistem integrat, la activitățile contextualizate prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu Sars CoV-2, din care fac parte mai multe instituții descentralizate, printre care se află și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău.

După cum ne-a informat Dan Cristian Petrea, inspectorul șef al ITM Bacău, controalele vor fi efectuate pe perioada stării de alertă și vor viza verificarea , respectării prevederilor art.5, al.3, lit.f, din Legea 55/2020 și a celor cuprinse în HG 1090/2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.



Acțiunile se vor desfășura în piețe, unități de alimentație publică, centre comerciale, terase, hoteluri și alte spații aglomerate. Campania a început deja în week-endul trecut, când inspectori ai ITM, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, de la nivelul județului, au efectuat nu mai puțin de 70 controale în Piața Centrală, Bazarul, centre comerciale și magazine alimentare din municipiul Bacău. În urma acestei acțiuni, inspectorii ITM au dispus amendarea unui agent economic, cu 5.000 lei, pentru că a permis accesul publicului în unitatea lui comercială fără certificatul verde.

Același lucru l-au constatat și la alt agent economic, dar pentru că el s-a conformat în timpul efectuării controlului, inspectorii i-au dat doar un avertisment. Dar ITM Bacău desfășoară asemenea activități în cadrul controalelor curente încă de când s-a instituit starea de urgență din cauza pandemiei. Astfel, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, în perioada 20 mai 2020-5 octombrie 2021, a făcut verificări la 1.796 agenți economici.

Din cele 1.796 controale, 38 au fost efectuate în timpul nopții. Pe parcursul acestei campanii au fost depistate 1.681 deficiențe care s-au soldat cu 1.560 avertismente și 62 amenzi, în valoare totală de 149.000 lei.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img