28 septembrie 2024
ActualitatePeste 100 de permise de conducere, reținute în weekend

Peste 100 de permise de conducere, reținute în weekend

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat, la finele săptămânii trecute, pentru siguranța traficului rutier, pe toate categoriile de drumuri publice din județ.
Activitățile au avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, dar şi consumul de alcool sau a substanţelor psihoactive.

În urma abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au aplicat 529 de sancţiuni la regimul circulaţiei rutiere, au reținut 115 permise de conducere și au retras 17 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost întocmite 9 dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier. De asemenea, în perioada 16-17 octombrie a.c., în intervalul orar 07:00-18:00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, cât şi polițişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat o acțiune comună pe raza celor două județe, pe Dn 2-E 85.



Acțiunea a vizat, în mod special, una dintre principalele cauze generatoare de accidente, respectiv viteza excesivă. La nivelul judeţului Bacău s-au folosit 5 echipamente video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCAM. În cadrul acțiunii, poliţiştii băcăuani au aplicat 198 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 90.000 de lei. Din cele 198 de sancţiuni contravenţionale, 185 au fost aplicate pentru încălcarea limitelor legale de viteză, iar dintre acestea, 84 au fost aplicate pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/ h limita admisă, fiind reţinute tot atâtea permise de conducere.

De asemenea, pentru neregulile constatate au fost retrase şi 4 certificate de înmatriculare. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va organiza în continuare astfel de activităţi pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ. Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Polițiștii rutieri au identificat două persoane, pe DN 2-E 85, în localităţile Dumbrava şi Cleja conducând cu viteze de 119 km/h, respectiv 123 km/h. În aceste cazuri s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 1305 lei fiecare şi s-au dispus măsuri de reținere a permiselor de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img