În lupta cu ticălosul Covid, activitatea de prevenție este aproape zero. Ne este oferit doar spectacolul unor pompieri jalnici care se chinuie să stingă vâlvătăile. Pot proba și cu o încercare a mea de a stopa încălcarea normelor legale de comportament anti-Covid la un magazin din buricul unui târg.
Am sesizat managementul bucureștean al firmei, DSA, poliția locală, dar am primit doar răspunsuri evazive. Unii medici susțin că există riscul confruntării cu o mutație a coronavirusului care va dezvolta o tulpină românească, întrucât numărul infectărilor este în creștere demențială. Nu mă miră. Guvernul contribuie ca o bandă scelerată la amplificarea nenorocirii.
În week-end, ministrul Educației a afirmat că elevii vor fi testați de două ori pe săptămână cu teste de salivă care vor fi autoadministrate. Când vor ajunge aceste teste în școli? Ministrul a răspuns spălându-se pe mâini ca Pilat din Pont: nu Ministerul Educației face achiziția, ci DSU…
N-a oferit alte informații. O fi având acces (din instinct, desigur, nu în mod conștient), la principiul parcimoniei (Briciul lui Occam), conform căruia este de preferat cea mai simplă explicație pentru un fenomen? Numai că, utilizat ticălos, principiul acesta creează haos, incertitudini agresive, trădează incompetențe, lașități, se comportă ca un brici lăsat în mâna unui copil de grădiniță. Să zicem că aceste teste vor ajunge cândva în școli. Ce înseamnă autoadministrare? Un copil de clasa I își va gestiona singur testarea, nu? Va deveni expert în combaterea Covidului. Sau poate că autoadministrarea înseamnă că, în regim de urgență, și profesorii vor fi transformați în experți în medicină, fiind obligați să asigure asistență în autoadministrare, întrucât foarte multe școli nu au asistență medicală…
În fapt, sunt cultivate deliberat vinovății ale nevinovaților/ agresaților. Mare ticăloșie! Sau, ca să nu ocolim esența, atitudinea guvernanților poate fi încadrată la crimă cu premeditare.