29 septembrie 2024
ActualitatePrimăriile PNL din județ au primit 450.000 de lei, primăriile PSD, doar...

Primăriile PNL din județ au primit 450.000 de lei, primăriile PSD, doar câte 50.000

Guvernul a împărțit bani din fondul de rezervă comunităților locale aparent dupa criteriul “cine e de la PNL primește cel mai mult”. În județul Bacău, comunele cu primari liberali au primit câte 450.000 de lei, în vreme ce comunele cu primari social-democrați, doar câte 50.000 de lei.
O excepție notabilă este comuna Ghimeş-Făget, singura primărie UDMR din județ, care a primit 750.000 lei.
Municipiul Bacău, cu primar USR, nu a primit nici un leu.
“Pe ultima sută de metri, “superman” îşi plăteşte voturile de la congres cu bani din fondul de rezervă!  Ai zice că peste țară nu s-a abătut nicio criză sanitară, niciun nimicitor val 4 covid: miliardul împrăştiat cu larghețe, miercuri, de Cîțu – către primarii care l-au votat la congres – arată că guvernul PNL are destui bani la puşculiță, dar nu pentru siguranța spitalelor şi combaterea pandemiei, ci pentru cumpărarea de loialități şi trădări” a declarat europarlamentarul Dragoș Benea.
Acesta afirmă ca 80% din bani au fost alocați exclusiv primarilor PNL & UDMR, ca şi când România ar avea doar primării PNL & UDMR.
“Dar, chiar şi cu aceste improvizații tardive, guvernul Cîțu nu-şi va putea asigura supraviețuirea! A încercat şi Orban o stratagemă similară, anul trecut, şi la ce i-a folosit?”, mai spune europarlamentarul.
Dragoș Benea spune că, în aceste condiții, Consiliul Județean va trebui să acționeze ca o pârghie de echilibrare bugetară a alocărilor abuzive ale Guvernului și să aloce bani comunitaților cu primari PSD.
“Ştim cu toții că, de doi ani, vă bateți joc – cu consecvență – de țară, că n-ați adus nicio investiție guvernamentală în județul Bacău, dar locuitorii UAT-urilor conduse de primari PSD nu au nicio vină şi nu trebuie să plătească prețul ticăloşiei voastre!”, a mai declarat Dragoș Benea.


spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img