28 septembrie 2024
Actualitate"Oktoberfest Moldovenesc", cu cel mult 1.000 de participanți și accesul permis doar...

“Oktoberfest Moldovenesc”, cu cel mult 1.000 de participanți și accesul permis doar cu certificat verde

Primăria Municipiului Bacău organizează în perioada 8-10 octombrie, Festivalul “Oktoberfest Moldovenesc”. Evenimentul își propune să aducă o altă imagine sărbătorii, deja tradiționale a zilelor municipiului Bacău, în Parcul Cancicov.

Conceput ca un eveniment cadru, în jurul tematicii Oktoberfest, cunoscută pe plan internațional, cele 3 zile ale evenimentului vor cuprinde elemente distincte precum: Ziua Municipiului (împlinirea a 613 ani de la prima atestare oficială), concerte cu muzică live, promovarea antreprenorilor locali, zonă de street food unde puteți savura preparate excepționale într-o gamă cât mai variată.



Program:
08 octombrie – ADDA
– Liviu Teodorescu
09 octombrie – Sore
– Connect-R
10 octombrie – Maximilian
– DJ Project

Evenimentul va respecta toate măsurile de prevenire a răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Părerea băcăuanilor

„Asta e o idee…nebunească. De unde știe cineva că ăla e vaccinat? Cine stă la poartă aici, sau cum face? Face un filtru, sau cum? Oricum, nimic nu mi se pare normal. Cred că e în scop propagandistic cumva. Și ce fel de denumire e asta? Oktoberfest. Nu e românească. Sunt Zilele Bacăului sau ale cui? Nimic nu e corect, de la organizare până la nume.”
Alexandru Apostol


„Mie mi se pare că e discriminare. N-ar trebui să fie lumea împărțită în vaccinați și nevaccinați. Atât timp cât oamenii știu să se protejeze, păstrează distanța și poartă mască de protecție, nu cred că ar fi o problemă. Ce ar fi dacă la biserică i-ar împărți tot la fel? Nu mi se pare corect. Și nu înțeleg de ce s-a schimbat numele, dar asta nu știu cât este de important. Este tot un eveniment…”
Felicia Cochior


„Mie mi-e greu să mă pronunț prin faptul că eu sunt un vaccinat, deci aș avea prioritate. Dar mă gândesc la cel care ar vrea să vină și nu are loc. Nu pot să am o părere dacă e bine cu 1.000 de spectatori sau nu. Aici ar trebui un punct de vedere al specialistului medical, trebuie văzut și din punct de vedere al omului care ar dori să nu-i fie îngrădite libertățile și în aceste condiții nu mă pot pronunța eu.”
Un cetățean…oarecare


„Eu cred că fac asta tocmai pentru a stimula oamenii să se vaccineze. Oricum, va fi greu să îi ții deoparte pe cei nevaccinați. Cum o să facă asta? Eu am 93 de ani și mie nu-mi arde de de astea. Poate să-mi dea și 1000 de lei că eu nu bag injecția aia în mine…”

Alexandru Gheorghiță


„Credeți că o să fie doar 1000? Câți n-or să fie pe lângă? Oricum, decizia nu e corectă. A mai schimbat și numele evenimentului, al festivalului. Oktoberfest. Dar ce suntem noi? Unguri? O să fie sâmbătă, duminică…o să interzică accesul în parc celorlalți? Băcăuani cu copii? Cum o să facă asta? Este inadmisibil așa ceva. Asta este o sărbătoare a tuturor băcăuanilor. Cred că banii s-au dus în altă parte… Iar parcul nu se poate închide pentru o activitate destinată la 1000 de vaccinați.”
Nicolae Palade


„Mai bine să nu mai facă pentru că pe mine mă deranjează. Eu nu sunt vaccinat și mă deranjează. De ce îi lasă pe alții să treacă granița dute-vino, și îmi aduce mie boala aici? Eu nu am fost plecat nicăieri. De ce să fac injecția dacă nu plec nicăieri?”
Neculai Corabie


„E bătaie de joc. E discriminare. Cum să faci așa ceva? Spectacolul ăsta nu se plătește de la buget acolo unde contribuim cu toții? Vaccinați și nevaccinați? Și cum îi alege pe ăia 1000? Îi bagă într-un țarc, ca pe vite? Nu vedeți dom”le că își bat joc de noi? Ce să mai comentăm? Ne merităm soarta.”
Cornel Grigoroaia




spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img