28 septembrie 2024
ActualitateBani mai mulți pentru finalizarea drumurilor din județ

Bani mai mulți pentru finalizarea drumurilor din județ

Consilierii județeni, întruniți miercuri, 29 septembrie 2021, în ședință ordinară, au aprobat alocarea de fonduri suplimentare necesare finalizării unei serii de investiții importante pentru județ. S-au actualizat sumele necesare încheierii lucrărilor la spitalul din Onești (sediul ambulanței) și la cel din Bacău (heliport și UPU), dar și la drumurile județene, aflate în faze avansate de execuție.

Astfel, aleșii locali au fost de acord să fie acordate sume în plus pentru finalizarea heliportului de la spitalul județean, inclusiv a unității de primiri urgențe. De o rectificare pozitivă va beneficia și spitalul din Onești, unde se derulează lucrări de modernizare, inclusiv la sediul de ambulanță, executate în procent de 85 – 90 %.



Totodată, aleșii județeni au votat pentru actualizarea sumelor necesare finalizării unor drumuri extrem de importante care străbat județul. Este vorba, printre altele, despre axa rutieră Neamț – Bacău, de 95 de kilometri, care parcurge județul de la nord la sud, de la Traian până la Podu Turcului, trecând prin Valea Zeletinului, Valea Berheciului și Colinele Tutovei.

În plus, bani mai mulți se vor aloca și pentru încheierea modernizării și reabilitării unor drumuri județene, la fel de importante pentru comunitățile locale pe unde trec aceste șosele: DJ 252C care leagă localitățile Tătărești și Corbasca, DJ 119, de la Ciucani, DJ 123 Dărmănești – Valea Uzului, DJ 117 de la Poduri, inclusiv bucata de drum care merge spre Berzunți, DJ 241B Pădureni – Godovana, DJ 241C de la Valea Mare la Lipova.

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img