28 noiembrie 2024

Aș vrea să vă cred

Aș vrea să vă cred… Dar nu pot. Nu pot să vă cred că vă preocupă sănătatea românilor și că pentru a-i proteja de boală implementati tot felul de restricții, câtă vreme, la Untold, zeci de mii de persoane se calcă în picioare, fără masca, fără distanțare, fără reguli. În același timp, copiii de școală merg la ore cu masca pe față. O să spuneți că la Cluj ăia-s vaccinați. De parcă nu am ști că și cei vaccinați pot transmite COVID, se pot îmbolnăvi și pot muri.

Vreți să vă cred că va preocupă să ne fie bine și insistați să vaccinați copiii cu vaccinuri care sunt încă în faza de experiment? O echipă condusă de dr. Tracy Hoeg de la Universitatea din California a investigat rata miocarditei la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani după a doua doză de vaccin. Studiul a descoperit că riscul ca un băiat sănătos să aibă nevoie de tratament la spital din cauza Covid-19 în următoarele 120 de zile este de 26,7 la milion. Acest lucru înseamnă că riscul cu care se confruntă din cauza complicațiilor cardiace cauzate de vaccin este de 6,1 ori mai mare decât cel al spitalizării.



Aș vrea să cred ce ne spun autoritățile, dar… nu după ce au modificat definiția vaccinului și a imunității. Anul trecut, de pe site-ul OMS s-a scos faptul că imunitatea este dată și de trecerea prin boală, a rămas numai imunitatea dată de vaccin. Anul acesta au modificat definiția vaccinării: de la „actul de a intruduce vaccinul în corp pentru a produce imunitate față de o anumită boală” la „introducerea vaccinului în corp pentru a produce protecție față de o anumită boală”. Vaccinul nu mai e un instrument care dă imunitate ci doar o protecție, care poate fi mai mare sau mai mică.

Aș vrea să vă cred când ne vorbiți despre beneficiile vaccinării cu serurile încă neomologate dar nu pot să nu văd ce se întâmplă în țările cu grad mare de vaccinare, cum ar fi Israel, unde numărul cazurilor de COVID este mai mare decât în perioada în care nu era vaccin. Cum de în țări cu o rată mare a vaccinării există atât de multe cazuri, în vreme ce în România sau Bulgaria, țări aflate la coada clasamentului, numărul cazurilor este infim?!

Aș vrea să vă cred când ne vorbiți despre pericolul epidemiei, dar văd mereu că apar decese despre care nu s-a vorbit la vremea lor. Atunci nu muriseră oamenii de COVID? Sau nu era bine să se vorbească despre asta, pentru că erau alegeri? Sau decesele au avut alte cauze?

Aș vrea să va cred… dar continuați să ne mințiți în fiecare zi.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014