20 octombrie 2024
ActualitateBătaie mare pentru posturile libere de la Casa de Pensii

Bătaie mare pentru posturile libere de la Casa de Pensii

Scoaterea la concurs a 30 de posturi de către Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău a determinat o concurență mai acerbă decât la facultățile de top. Pentru cele 24 de posturi de consilier debutant cu studii superioare s-au înscris nu mai puțin de 245 de participanți.

Pentru cele 6 locuri de referent debutant cu studii medii lupta a fost și mai mare, depunându-și dosarul 233 persoane! În ziua de 6 septembrie, când s-a desfășurat proba scrisă, la concursul pentru consilieri s-au prezentat 222 de concurenți, iar la cel de referenți au fost în sala de examen 219, diferența renunțând din start. În urma susținerii probei scrise, au fost respinși la prima categorie, 17 concurenți, iar la cea de-a doua-11.



Pentru promovare, participanții trebuiau să obțină minimum 50 puncte. Așadar, înainte de depunerea eventualelor contestații (termenul este de 24 ore de la publicarea rezultatelor), pentru cea de-a doua probă, care constă în interviu, au rămas 205 candidați, respectiv 208. Proba interviului va avea loc astăzi, 9 septembrie, ora 15.00, la sediul CJP.

Cele 30 persoane care vor fi declarate admise vor fi angajate pentru a evalua dosarele de pensii, în vederea recalculării acestora. Posturile sunt de personal contractual, cu un salariu net între 2.500 lei și 3.500 lei, în funcție de studii și competențe, iar contractul individual de muncă va fi pe durată determinată, respectiv până la 31 decembrie 2022.

Viitorii angajați vor fi angrenați exclusiv în procesul de evaluare a dosarelor și digitalizare a procesului de pensii. Cei cu studii superioare vor interpreta legislația de pensii și o vor transpune în perioade de stagiu de cotizare. Ei vor trebui să învețe rapid să lucreze cu programele și softul Casei de Pensii. Angajații cu studii medii vor desfășura activitățile conexe evaluării pensiilor, precum arhivare, copiere, înregistrare, clasare și întocmirea corespondenței.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img