* Când vă vor spune din nou că e vorba despre un medicament obscur pentru animale, ziceți-le că medicamentul ăla a câștigat premiul Nobel și a fost folosit cu succes la oameni…
Premiul Nobel pentru fiziologie / medicină 2015 a fost împărțit de William C. Campbell și Satoshi Ōmura, pe de o parte „pentru descoperirile lor referitoare la o terapie nouă împotriva infecțiilor cauzate de paraziții viermilor inelari” și, de cealaltă parte, de Tu Youyou „pentru descoperirile sale referitoare la un terapie nouă împotriva malariei. ”
William C. Campbell, un expert în biologia paraziților, a arătat că o componentă dintr-una din culturile de Streptomyces cumpărate de la Ōmura a fost remarcabil de eficientă împotriva paraziților la animalele domestice și de fermă.
Agentul bioactiv a fost purificat și denumit Avermectină, care a fost ulterior modificat chimic într-un compus mai eficient numit Ivermectina. Ivermectina a fost testată ulterior la oameni cu infecții parazitare și a ucis efectiv larvele de paraziți (microfilaria). „În mod colectiv, contribuțiile lui Ōmură și Campbell au dus la descoperirea unei noi clase de medicamente cu o eficacitate extraordinară împotriva bolilor parazitare”, se arată pe pagina de Internet a Premiilor Nobel.
* Zic unii pe niște siteuri așa: «Sumerologul rus A. Kifisim – „Strămoşii românilor au exercitat o influenţă puternică asupra întregii lumi antice, respectiv a vechii Elade, a vechiului Egipt, a Sumerului şi chiar a Chinei».
Să vedem… În primul rând nu există nici un A Kifisim. Există un Anatoli Kifișin (Кифишин, Анатолий Георгиевич), orientalist rus, aflat mulți ani în conflict cu școala oficială de orientalistică; n-a avut voie să publice nimic serios până prin 2.000.
În al doilea rând, din biografia sa oficială, nu rezultă că ar fi studiat ceva din România, ci doar monumente din Turcia și Ucraina.
În al treilea rând, cea mai apropiată formă de cea a citatului de mai sus și, probabil sursa acestuia, este în lucrarea „Noi nu suntem urmașii Romei”, a lui Napoleon Slavescu, în care se spune cu totul altceva:
«Un alt sumerolog rus, A. Kifișin, a publicat în aceeași revista „Tehnica Molodioji” noi dateprecum și o hartă special întocmită, privind influența pe care au exercitat-o asupra lumii antice, și în special asupra vechii Elade, Egiptului, Sumerului și Chinei, cultura carpato-dunăreană. Dacă comparăm harta acestuia cu acea a lui Gordon Childe „The Aryans – The History ofcivilization” 1993 – Barnes & Noble, p. 176-177 (Fig. 45), vedem că alții trebuie să ne descopere istoria formidabilă pe care o avem dar refuzăm să o cunoaștem.»
Cu regret, asta e…
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.