Mă bătea gândul să fac și eu, în acest editorial, o încercare de comentariu a situației politice de la noi, cu privire la negura în care au intrat guvernanții, partidele politice și chiar președintele României. Dar, ziua de ieri, când m-am apucat de scris, s-a dovedit una superbă, o imagine a unui septembrie autentic, încât grăuntele de chef de a mă băga, eu, un novice, în politică a rămas doar la dospit.
Și astfel am revenit la imaginea zilei superbe, care ne aduce aminte de perioadele din septembrie în care vacanțele pe Litoral, de exemplu, erau și mai ieftine, dar și grozave. Iar pentru a fi sincer până la capăt, să mai spun și că tot ieri am dat peste o pagină de internet dedicată turismului de la noi, pe care am văzut anunțat ceea ce doar cu puțini ani în urmă am văzut după o săptămână de documentare pe litoralul Bulgăresc atât de râvnit de români: investiții pe Litoral.
Atunci, în următoarea săptămână după prima consumată pe la bulgari am ajuns pe litoralul Românesc, tot pentru o săptămână, tot pentru documentare. Nu vă mai spun ce diferență am sesizat, pe viu: dincolo eleganță, profesionalism, proiecte de investiții și, evident, tarife onorabile, pe la noi doar încercări, chiar dacă și unele realizări, semne de a investi serios și lucruri bune, chiar și seriozitate, dar semne încă incipiente.
Ei bine, acum aflu (și dau numai informațiile din titluri) despre un Proiect Nordis Mamaia evaluat la 157 de milioane de euro, de intenția fenomenalului Mohammad Murad, omul de afaceri care a dezvoltat proiecte edilitare turistice pe Litoral și în București, dar care acum vrea să finanțeze 15 proiecte de afaceri în tot județul Constanța. Și mai aflu de o investiție de 82 de milioane de euro în extinderea plajelor din Eforie și de o investiție de 45 de milioane de euro în zona Neptun-Olimp. Și de ce să nu spun că se vrea o investiție, de 700.000 de euro, și în Planetariul din Constanța.
Știu, cârcotașii vor găsi multe de spus aici, dar le sugerez să ia la cercetat, cu săptămâna, litoralul mării negre: de la noi, de la bulgari, de la turci și chiar mai din nord, dacă nu se tem de „urs”.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.