28 septembrie 2024
ActualitateA crescut numărul căsătoriilor

A crescut numărul căsătoriilor

Dacă cu mulți ani în urmă obiceiul era să te căsătorești toamna, după ce se face vinul, tradițiile s-au mai schimbat cu trecerea timpului. Din cauza faptului că mulți români au migrat spre occident în speranța unui trai mai bun, nunțile s-au mutat în luna august, atunci când au vacanță. Pentru că anul trecut a fost marcat de pandemie și restricții, evenimentele de acest gen au fost amânate pentru această vară.

Cu toții am fost în luna august martorii avalanșei de alaiuri de nuntă. Cei implicați în industria acestor tip de evenimente au avut de recuperat tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei. Astfel, calendarul acestora a fost plin. Niciodată nu s-au văzut nunți în zile de marți sau joi. Exact așa a fost în august 2021. Și nu doar nunți. Au mai fost și botezuri, aniversări sau alte evenimente. Astfel s-a ajuns ca formațiile sau dj-eii care asigură atmosfera dansantă să nu mai facă fața numărului de petreceri. În aceiași situație au fost și videografii. Cel mai câștigate au fost restaurantele care asigură astfel de servicii, unele dintre ele având evenimente zilnic.



Având în vedere aceste aspecte, am fost interesați să aflăm numărul căsătoriilor din luna august. La o primă vedere nu ar fi prea multe. Practic, în luna august 2021 au trecut prin fața ofițerului de stare civilă din cadrul Primăriei Municipiului Bacău 182 de cupluri, cu 65 mai multe fața de luna similară a anului trecut. Totuși. Cum au fost așa de multe nunți? Explicația e cât se poate de simplă. Multe cupluri au ales să facă cununia civilă cu mult înainte, unele din ele chiar în pandemie, doar mirii și doi martori. Iar acum au făcut cununia religioasă și petrecerea aferentă.

Și dacă tot ne-am ocupat de statistici obținute de la Starea Civilă, avem și nuărul de nașteri pentru luna august 2021. Practic, în ultima lună de vară au venit pe lume 434 de copii, cu 56 mai mulți decât în august 2020. La capitolul decese, unul care ar trebui să ridice câteva semne de întrebare având în vedere situația sanitară, luna trecută au trecut la cele veșnice 240 de băcăuani, cu 45 mai puțini decât perioada similară a anului trecut.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img