21 septembrie 2024
SportFotbal/ Liga a III-a: În sfârșit, vreme pentru fotbal

Fotbal/ Liga a III-a: În sfârșit, vreme pentru fotbal

După o pauză de trei luni, a pornit din nou la drum campionatul eșalonului trei. Soare cu nori, ploaie și furtuni: vremea în weekend a fost în ton cu prestația divizionarelor C băcăuane. Aerostar a învins cu emoții, întorcând rezultatul pe final, CSM Bacău a pierdut la limită la Fălticeni, în timp ce nou promovata FC Dinamo Bacău a fost surclasată la Buzău

Seria I



Prea puțin, prea târziu

Șomuz Fălticeni- CSM Bacău 2-1 (1-0). Au marcat: Sahru- min. 16, din penalty și Alecsandru- min. 55/ Antal- min. 89, din 11 m).

CSM Bacău: Dogaru- Prențu, Manta, Adăscăliței, Strat- Preda, L. Popa- Nicodim, Antal, Gîrniață- Istrate (Furtună).

Ce a funcționat: faptul că, la 0-2, profitând și de oboseala acumulată de adversari în meciul de Cupă, CSM Bacău revenit în joc. Din nefericire, „CSMeii” s-au trezit prea târziu și au realizat prea puțin: un gol din penalty înscris de Norbert Antal și un (aproape) gol în prelungiri, la o fază la care băcăuanii susțin că in mingea a depșit linia porții.

Ce nu a funcționat: CSM Bacău acuză probleme în special în defensivă, ambele goluri ale Șomuzului marcate de ex-băcăuanii Sahru (fost la Sport Club și Aerostar) și Alecsandru (fost la Aerostar) venind pe fondul unor lejerități nepermise.

Ce spune antrenorul Codrin Mindirigiu: „La cum s-au derulat lucrurile în partea secundă, consider că un rezultat de egalitate ar fi fost mai just”.

Previziuni: în condițiile în care va beneficia de lotul complet (la etapa de debut, Bogdan Ungureanu a fost suspendat, iar Vl. Mocanu accidentat), CSM Bacău poate repeta traseul liniștit din urmă cu un an. Totul este să fie și liniște la club.

Celelalte rezultate ale etapei I: CSM Pașcani- Ceahlăul Piatra Neamț 0-2, Bucovina Rădăuți- Sporting Juniorul Vaslui 2-1, Știința Miroslava- Dante Botoșani 0-1. Foresta Suceava- Hușana Huși a fost amânat pentru data de 15 septembrie

Programul etapei a II-a (4 septembrie, ora 17.00): CSM Pașcani- Bucovina Rădăuți (se joaca pe 3 septembrie), Ceahlăul- Hușana, Dante Botoșani- Foresta Suceava, CSM Bacău- Știinta Miroslava (teren Letea-Veche), Sporting Juniorul Vaslui- Șomuz Fălticeni.

Seria a II-a

Au întors Ia(n)ca-șa!

Aerostar Bacău- CS Viitorul Ianca 2-1 (0-1). Au marcat: Tofan (min. 87), H. Ilie (min. 90+2)/ Dima (min. 26).

Aerostar Bacău: Dinu- Șt. Pavel (H.Ilie), Ardei, Vișianri, Sevastian- Chirilă, Burlacu (Izmană)- Bobârnac, Gavrilă (Zaharia), Belciu (Tofan)- Vraciu.

Ce a funcționat: revenirea echipei, în ciuda scorului (0-1), a oboselii acumulate în jocul de Cupă câștigat cu trei zile mai devreme, la penalty-uri (6-4 cu CSM Focșani) și a inferiorității numerice, Zaharia fiind eliminat în min. 70. O altă reușită este legată de schimbările inspirate operate de antrenorul Mișu Ionescu, ambii marcatori ai „aviatorilor”, Tofan și Horia Ilie fiind trimiși pe teren în partea secundă.

Ce nu a funcționat: ratările. La fel ca în meciurile de pregătire, băcăuanii au irosit o mulțime de ocazii clare.

Ce spune antrenorul Mișu Ionescu: „Era vital să câștigăm jocul de debut și mă bucur că am făcut-o, chiar dacă am avut parte de o confruntare grea, contra unei echipe foarte bune”.

Previziuni: deși există unele găuri la nivelul lotului (cu precădere în atac), Aerostar poate îndeplini un rol de protagonistă în Seria a II-a.

 

Metal prea greu

Metalul Buzău- FC Dinamo Bacău 5-0 (4-0). Au marcat: Zamfirescu (10 și 17), A. Pavel (32 și 55), Tudorică (45).

FC Dinamo Bacău: Petrache- Fodor, Iorga, Senteș, R. Grigore (Patriche)- Brăescu (Juncu), Butnaru, Pușcașu (Păduraru), Cadar (Culcer)- Hodorogea (Lupu), Tofan.

Ce a funcționat: la scorul ăsta, clar că nu a funcționat nimic.

Ce nu a funcționat: diferența de nivel s-a dovedit determinantă la toate capitolele.

Ce spune antrenorul Andrei Întuneric: „Când se întâlnesc o echipă care trage să promoveze în Liga a II-a și una care încearcă să-și depășească nivelul și condițiile de Liga a IV-a nu te poți aștepta decât la un rezultat de acest gen. În ciuda dificultăților, noi nu dezarmăm”.

Previziuni: la bugetul și lotul existent, FC Dinamo Bacău va avea parte de un campionat dificil, însă cum speranța moare ultima…

Celelalte rezultate ale etapei I: CSM Râmnicu-Sărat- CS Făurei 2-1, Sporting  Liești- Oțelul Galați 2-1, Sportul Chișcani- CSM Focșani 0-1.

Programul etapei a II-a (4 septembrie, ora 17.00): FC Dinamo Bacău- Viitorul Ianca (teren Săucești), CSM Focșani 2007- Aerostar Bacău, SC Oțelul Galați- Sportul Chișcani, CS Făurei- Sporting Liești, Metalul Buzău- CSM Râmnicu-Sărat.

 



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img