21 septembrie 2024
OpiniiEditorialDin trecut, spre viitor

Din trecut, spre viitor

Imaginea este ceva mai veche. Bun, nu foarte veche; are doar vreo două saptămâni, nu 20 de ani. Și totuși, imaginea vorbește și despre ieri și despre azi, și despre mâine. Și asta pentru că în imagine sunt trei generații. În stânga e antrenoarea Mihaela Melinte, fostă campioană mondială și europeană la aruncarea ciocanului.

În mijloc, eleva ei, Bianca Ghelber, proaspăta autoare a unui Personal Best de 74.18 care a propulsat-o pe locul 6 în topul olimpic de la Tokyo. Îar în dreapta se află fiica Biancăi, Victoria Ghelber, în vârstă de numai șase ani. Trei generații: o fostă campioană, o actuală campioană și o viitoare campioană.



„Vreau să fiu și eu ca mama”, spune cu un fir de voce, Vica Ghelber, care nu se rezumă la vorbe, ci, punând mâna pe ciocan, copiază gesturile atletice ale mamei la fiecare antrenament. Și chiar dacă terenul de antrenament al SCM Bacău este mai degrabă unul improvizat, de aici, din petecul ăsta impropriu de sector se nasc performanțele.

Atunci când există valoare, muncă și atașament, lucrurile se așează lin. Meli s-a încununat campioană la Sport Club Municipal Bacău. La fel și Bia. Și sperăm ca Victoria să aducă…victorii tot SCM-ului Bacău.

„SCM Bacău și-a tras forța nu doar din valoarea campionilor săi, ci și din pasiunea și atașamentul lor față de club. De-a lungul anilor, Mihaela Melinte a avut atâtea oferte din alte părți, dar nu le-a dat curs. Și exemple sunt destule. Iar faptul că SCM Bacău rămâne, cu cei aproape 72 de ani de viață, cel mai longeviv, dar și cel mai performant club al județului Bacău spune multe despre valoarea sportivă și umană a celor care au pus umărul la acest parcurs fantastic”, spune directorul Ion Șarban. Alături de el, Meli, Bia și Vica privesc cu toate către viitor. Un viitor ce-și trage forța din prezent și din trecut.

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img