Există mai multe moduri în care vă puteți amenaja o locuință. Unii îl văd ca pe un simplu spațiu steril care oferă adăpost față de lumea exterioară. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți oameni își privesc locuința mai mult din punct de vedere emoțional. Dacă obiectivul dvs. este să vă construiți o casă în să vă simțiți confortabil, stilurile individuale de design sunt un bun ajutor. Acestea pot determina modul în care interiorul vă va afecta emoțiile.
Ce stil de amenajare va fi cel mai bun pentru dumneavoastră? Am făcut o comparație între cele mai populare 3 stiluri de design interior.
Stil rustic
Zona rustica este pentru mulți un loc care le inspiră bunăstare și relaxare. Poate evoca o copilărie lipsită de griji, vacanțele cu bunicii sau vremurile bune de altădată, când lumea nu era guvernată de electronice și când relațiile interpersonale erau mai puternice. De asemenea, puteți aduce caracteristicile de bază ale spațiului rustic în casa dumneavoastră modernă. Doar amenajati-o în stil rustic.
Mult lemn și culori calde
Baza stilului rustic este lemnul. În special lemnul masiv, care este folosit pentru a face dulapuri de bucătărie, mese, paturi, dulapuri și alte piese de mobilier. Este o ecuație simplă – cu cât folosești mai mult lemn masiv, cu atât mai mult stil rustic adaugi casei tale. Cu toate acestea, aveți grijă! Un alt semn distinctiv al vieții mobilate în stil rustic este accentul pus pe caracterul practic. La țară, totul este folosit la ceva. Materialele, decorațiunile și spațiul nu sunt irosite. Fiecare element are un scop.
Sfat practic: Indiferent dacă intenționați să vă mobilați casa în stil rustic, vintage, scandinav sau în orice alt stil, vă recomandăm o vizită la Biano. Veți găsi toată mobila și accesoriile de care aveți nevoie și veți putea filtra cu ușurință sortimentul în funcție de stilurile preferate.
Stil vintage
Vintage este una dintre cele mai vechi mișcări de design. Mulți oameni îl confundă cu stilul retro, dar există câteva diferențe. Vintage nu este doar mai vechi, ci este mai mult axat pe emoții, romantism și sentimente plăcute. În schimb stilul retro este îndrăzneț, neconvențional și cu forme geometrice precise.
Piese de mobilier cu patină
Mobilierul în stil vintage se caracterizează prin aspectul său specific, care se referă la istorie. Patina, în special, joacă un rol important. În zilele noastre, de exemplu, piesele de mobilier restaurate și accesoriile vechi sunt foarte populare. Cu toate acestea, puteți găsi, de asemenea, dulapuri, lămpi, mese sau scaune nou-nouțe, concepute în stil vintage. Din punct de vedere al materialelor, predomină lemnul și metalul cu semne de vechime. Nu există o limită a culorilor, dar nuanțele pastelate sunt cel mai des folosite.
Stil scandinav
În țările scandinave, oamenii trăiesc aproape de natură. Zilele sunt scurte, iar lumina este rară. Predomină răceala. Toți acești factori se reflectă în stilul mobilierului din casă. Scopul designului interior scandinav este de a aduce un sentiment de luminozitate și căldură în casă. În același timp, scandinavii se mândresc cu aerisirea, simplitatea și minimalismul.
Culorile deschise sunt baza
Stilul scandinav favorizează materialele naturale – în special lemnul, lâna și bumbacul. Sunt preferate combinațiile de culori deschise. Pereții albi combinați cu mobilier bej sunt un clasic dovedit. Scopul este de a oferi un aspect aerisit și călduros. Mobilierul este caracterizat de un design simplu, axat pe caracterul practic. Totul își are locul său, în timp ce curbele individuale sunt cât se poate de simple și lipsite de elemente decorative inutile.
Cu toate acestea puteti incerca și combinații de culori mai îndrăznețe, de exemplu sub formă de perne. Nu există limite pentru imaginația ta!