27 septembrie 2024
Top StoryBătrână de 88 de ani, jefuită și la un pas de a...

Bătrână de 88 de ani, jefuită și la un pas de a fi violată. Agresorul a fost arestat

Polițiștii de investigații criminale din Bacău au reținut un bărbat de 52 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la viol. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv.

O bătrână de 88 de ani, din Bacău a sesizat faptul că, în seara zilei de 06 august a.c., o persoană necunoscută a pătruns în locuința sa și prin acte de violență i-a sustras suma de aproximativ 30.000 de lei.



Polițiștii de investigații criminale din Bacău au început imediat cercetările în acest caz și au depistat și identificat un bărbat de 52 de ani, din județul Timiș, bănuit de comiterea faptei.

Din cercetări s-a stabilit că, bărbatul ar fi pătruns, fără drept, în locuința bătrânei și, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, ar fi încercat, prin ameninţare, să întreţină raport sexual cu aceasta, fără a reuși. Totodată, i-ar fi sustras, prin acte de violență, suma de aproximativ 30.000 de lei.

Polițiștii de investigații criminale din Bacău au probat activitatea infracțională a bănuitului faţă de care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la viol.

Totodată, la data de 12 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigatii Criminale Bacău, cu sprijinul luptătorilor pentru acțiuni speciale, au actionat pentru punerea în aplicare a unei autorizații de percheziție domiciliară pe raza localității, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri aparținând bărbatului, acesta nefiind găsit la adresa respectivă.

La data de 14 august a.c., bănuitul a fost identificat pe raza municipiului Timișoara și în baza unui mandat de aducere emis pe numele său, a fost condus la sediul poliției de către polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J.Timiș. Ulterior, bănuitul a fost adus sub escortă la sediul Poliției municipiului Bacău unde a fost audiat, fiind totodată, luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

La data de 15 august a.c., bărbatul a fost prezentat instanței care a emis mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img