27 septembrie 2024
Top StoryCând au murit cei doi băcăuani despre care se spune că ar...

Când au murit cei doi băcăuani despre care se spune că ar fi avut varianta Delta?

În județul Bacău au fost înregistrate două decese ca urmare a infectării cu tulpina Delta, informează miercuri Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit sursei citate, persoanele, cu vârste de 62, respectiv 35 de ani. Informația a fost făcută publică miercuri, 7 iulie. Dar, de la începutul acestei săptămâni, nu a fost anunțat nici un deces de COVID în județul Bacău.

Am întrebat Direcția de Sănătate Publică a judetului Bacău când au avut loc cele două decese. Conform DSP, la nivelul judetului Bacau, a existat un focar familial de COVID-19, cu 6 cazuri din care un caz simptomatic (cu locul de infectare in Finlanda, cu evolutie nefavorabila soldata cu deces in data de 29.06.2021, care prezenta multiple comorbiditati) si 5 cazuri asimptomatice, Din cele sase cazuri de infectare, patru ar fi fost – ne spune DSP – cu varianta Delta.



Conform metodologiei in vigoare, s-au dispus izolarea tuturor cazurilor confirmate (s-a izolat la SJU Bacau, sectia Boli Infectioase doar cazul simptomatic care a evoluat cu deces; restul cazurilor, cele asimptomatice, au fost izolate la domicilu), Contacții cazurilor au fost carantinați la domiciliu timp de 14 zile și monitorizați de către medicul de familie. Toate persoanele mai sus mentionate, au iesit atat din izolare cat si din carantina, cu starea de sanatate bună.

La nivelul judetului, a fost inregistrat cel de-al doilea deces ca urmare a infectarii cu tulpina Delta, deces care a avut loc in data de 02.07.2021, la un pacient care prezenta multiple comorbiditati. Prelucrarea probelor RT-PCR recoltate de la cazurile mentionate s-a realizat in cadrul Laboratorului RT-PCR din Spitalul de Boli Infectioase Iasi.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img