22 septembrie 2024
ActualitateTenis/ Simba Invest Trophy: A plouat și cu puncte

Tenis/ Simba Invest Trophy: A plouat și cu puncte

200 de puncte pentru fiecare câștigător, câte 120 pentru finaliști și alte 80 în contul fiecărui semifinalist: a plouat cu puncte la ediția din acest an a Trofeului Simba Invest! Și, la drept vorbind, nu doar cu puncte. Ploaia nu a ocolit nici în 2021 tradiționalul turneu de tenis pentru seniori (veterani) din calendarul ITF, sponsorizat de Simba Invest și găzduit, de joi și până duminică, de terenurile bazei SCM Bacău.

Dacă vineri și sâmbătă, organizatorii au prelungit orarul de desfășurare al jocurilor, în schimb la o parte din finalele de duminică a fost nevoie de o translocare. Concret, două finale, cea de la +50 masculin și Openul feminin și-au găsit deznodământul în sala pusă la dispoziție cu amabilitate de Compania Dedeman.



„A fost o soluție fericită, ce ne-a ajutat să ducem la bun sfârșit turneul fără întârzieri”, a declarat directorul turneului, antrenorul Mihai Ciuntea, care a descris ediția din acest an a Trofeului Simba Invest drept „una foarte reușită, mai ales în condițiile punctajului superior”. Dacă eticheta de super-favorit pe care i-am atribuit-o în avancronică lui Eugen Lupeș l-a făcut pe acesta să surâdă, în schimb pe terenul de joc nu a fost loc de zâmbete din partea…super-favoritului.

Tenismenul băcăuan a fost protagonistul absolut al competiției, în condițiile în care și-a adjudecat nu mai puțin de trei categorii: simplu 40 ani, dublu masculin și dublu mixt. O porție bună de victorii și-a trecut în cont și Leonard Dimulescu, învingătorul de la dublu masculin, alături de Eugen Lupeș și câștigătorul categoriei +50 ani, unde a trecut în finală de Cristi Lungu.

Aflat în dublă ipostază, de sponsor și de jucător, Cristi Lungu s-a achitat perfect de sarcini: a dus turneul la un nivel superior și a jucat, așa cum a promis, finala de la categoria sa de vârstă. „Mă bucur că prezența a fost una numeroasă și am avut parte de meciuri frumoase”, a mărturisit Cristu Lungu.

Open feminin, finala: Irina Popițan- Anca Drăgan 6-1, 3-6, 11-9.

Dublu mixt, finala: Carmen Necula/ Eugen Lupeș- Clementina Huțu/ Ion Chirvăsuță 6-1, 6-3.

Dublu masculin, finala: Leonard Dimulescu/ Eugen Lupeș- Octavian Costea/ Tudor Sandu 6-1, 6-3.

+40 ani masculin: 1) Eugen Lupeș 2puncte, 2) Nicușor Pană 1p, 3) Dragoș Mihalache 0p.

+50 ani masculin, finala: Leonard Dimulescu- Cristinel Lungu 6-2, 6-2.

+55 ani masculin, finala: Cornel Florean- Ovidiu Petrescu 6-4, 6-4. Semifinaliști: Gheorghe Radu și Csaba Levente.

+60 ani masculin, finala: Mircea Olaru- Daniel Bucătaru 4-6, 7-6(4), 10-2. Semifinaliști: Dumitru Grigore și Petru Belibou.

+65 ani masculin: 1) Mihai Geantă 3p., 2) Vasile Pavel 2p., 3) Ion Chirvăsuță 1p.

+70 ani masculin, finala: Valeriu Ilie- Vasile Vespan 6-2, 7-6(6).



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img