27 septembrie 2024
ActualitateFirmă amendată pentru că nu spăla roțile mașinilor care ieșeau de pe...

Firmă amendată pentru că nu spăla roțile mașinilor care ieșeau de pe șantier

Având în vedere că în această perioadă activitatea șantierelor de construcții este plină desfășurare, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bacău aduce la cunoștința persoanelor interesate că la nivelul comisariatului sunt efectuate activități de inspecție și control pe problematica calității aerului.

Sunt verificate șantierele de construcții, în cadrul cărora se urmărește respectarea condițiilor impuse prin actele de reglementare, existența instalațiilor de spălare a roților autocamioanelor, modul de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea de construcții, existența mijloacelor de protecție împotriva degajărilor de pulberi sedimentabile.



Astfel în data de 29.06.2021 în urma unui control la o societate care desfășura activitatea de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale unde s-a constatat că unitatea nu s-a supus tuturor procedurilor si cerintelor legale in domeniu, care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător şi a mediului ca întreg, prin faptul că nu era asigurată modalitatea de curățare a anvelopelor mijloacelor auto ce tranzitează șantierul, creând un potențial impact de emisii suplimentare de praf în atmosferă, și antrenarea acestor particule odată cu traficul auto.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător, sancţiunea prevazută la art.79, alin.2, lit.b- este de la 5000 la 15 000 lei. Societatea în cauză a fost sacționată cu amenda în cuantum de 5000 lei.

Recomandăm pe această cale ca fiecare dezvoltator imobiliar să ia toate măsurile necesare și suficiente astfel încât activitatea lor să nu dăuneze calității aerului implicit a sănătății umane.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img