30 septembrie 2024
ActualitateO nouă serie de bilete la tratament balnear

O nouă serie de bilete la tratament balnear

În miezul verii, peste 100 de pensionari și asigurați în sistemul public de pensii se vor bucura de tratament balnear subvenționat. Pentru ei, recent, Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău a demarat distribuirea a 131 bilete din seria a VII-a din acest an.

Biletele sunt în stațiunile 1 Mai, Amara, Bălțătești, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Herculane, Lacu Sărat, Mangalia, Moneasa, Neptun, Nicolina, Ocna Șugatag, Pucioasa, Sîngeorz, Sarata Monteoru, Saturn, Slănic Moldova, Tîrgu Ocna, Techirghiol și Vatra Dornei. Din cele 131 locuri, 129 le sunt rezervate pensionarilor și asiguraților care au depus din timp cerere pentru a merge într-o stațiune în perioada iunie-iulie și au întrunit punctajul necesar.



Cele 2 locuri neadjudecate sunt în stațiunile Moneasa și Ocna Șugatag, iar biletele sunt scoase la vânzare liberă. Pensionarii și asigurații în sistemul public de pensii care au repartiție vor trebui să-și cumpere biletul până în data de 18 iunie, inclusiv. Ei se vor prezenta la CJP Bacău cu recomandarea de la medicul de familie ori de la cel de specialitate, pentru tratamentul pe care îl vor urma.

Persoanele cu dizabilități, dacă vor un bilet în regim de gratuitate, vor aduce la CJP certificatul de încadrare în grad de handicap și ”Programul individual de reabilitare și integrare socială”. Sejurul (data de plecare la tratament balnear) va începe în 25, 26, 27 sau 28 iunie, în funcție de fiecare stațiune. Următoarea serie va debuta în 11 iulie.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img